Hlavní obsah

Skupinu Kryštof čeká náročný rok

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rocková skupina Kryštof má před sebou zřejmě nejnáročnější rok v celé své dosavadní kariéře. Oslaví deset let existence, chystá vydání nové desky s pracovním názvem Mikrocosmos, koncertovat bude nejen doma, ale především v zahraničí.

Foto: Jiří Smutný

Varhany a interiér evangelického kostela v Nosislavi.

Článek

Již v dubnu absolvovala vystoupení v Polsku. Díky příznivým ohlasům se tam vrátí ke dvěma koncertům v červnu a dalším čtyřem v září. Polská televize s ní hodlá natočit hodinový dokument pro jeden ze svých hudebních pořadů.

Festivalové léto

"O prázdninách zahrajeme na dvou festivalech doma, na Rock for People v Českém Brodě a na Benátské noci v Malé Skále u Turnova. Původně jsme tu hrát vůbec nechtěli, ale pořadatelé měli o naše vystoupení eminentní zájem. Navíc v Českém Brodě se koná už desátý ročník festivalu a oni chtějí na jednom pódiu představit to nejlepší, co česká scéna za těch deset let nabídla. Vystoupíme také na dvou festivalech na Slovensku," řekl zpěvák skupiny Richard Krajčo.

Českým divákům se Kryštof představí ještě v prosinci. Koncertem oslaví deset let existence a chtěl by na pódium pozvat všechny lidi, kteří s ním měli kdy něco společného. "Zřejmě se bude konat v pražské Lucerně, ale to je zatím bez záruky," sdělil Krajčo.

Nové album Mikrocosmos

V červnu by měla být dokončena nová deska Mikrocosmos s pilotním singlem Srdce. Fanoušci si budou moci album koupit v září.

"Nové písničky jsou posunuté jinam. Máme nového producenta Honzu Muchowa, nahráváme ve studiu Sono, kde jsme ještě žádné album netočili. Na desce bude jedenáct skladeb. Jestliže jsme na prvním albu byli rebelantská teenagerská kapela, na druhém jsme vyhlíželi jako sympatický mladý muž po dvacítce, tak na tom třetím budeme takový mladý chlápek k nakousnutí. Nové skladby jsou mužné, víc o skutečné muzice," vysvětlil Krajčo, autor hudby i textů.

"Nové písničky jsem začal skládat v období, kdy jsem byl pod velkým fyzickým a psychickým tlakem. Psal jsem o svých oblíbených tématech, jako je duše, tělo a podobně. Lidské tělo je pro mě takový neuvěřitelný vesmír, název Mikrocosmos mě napadl jako první."

Na podzim skupina podnikne koncertní turné po Německu, Anglii, Belgii a Francii. Do Čech se chce vrátit příští rok na jaře. "Připravujeme velkolepé turné, na němž divákům představíme nové písničky," uzavřel Krajčo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám