Hlavní obsah

Skupina Vesna vyjíždí na turné

Právo, jaš, kul

Dívčí kapela Vesna má napilno. Koncem září její frontmanka Patricie Fuxová společně s režijním duem Czech Vibes natáčela v Malém Tibetu videoklip k písni Nezapomeň. Jeho premiéra bude 17. listopadu. A již nyní se Vesna ve složení zpěvačka Patricie Fuxová, houslistka a kapelnice Bára Šůstková, klavíristka Olesya Ochepovska a bubenice Markéta Vedralová vydává na turné #MyaVy.

Foto: archiv kapely

Skupina Vesna bude hrát v Čechách i na Slovensku.

Článek

Turné #MyaVy začíná 16. října v Plzni a vyvrcholí 7. prosince v Považské Bystrici. Na osmi koncertech zazní skladby z nejnovějšího alba Vesny Pátá bohyně s tematikou přírody, slovanských motivů a ženství i nové písně vzniklé během letního soustředění kapely.

Za kolekci Pátá bohyně, kterou charakterizují hudební návrat ke kořenům a snové texty, byla Vesna nominovaná na Ceny Anděl v kategorii Objev roku. Na desce je mimo jiné duet Patricie a Vojty Dyka uvedený koncem loňského roku na hudební a taneční show v Obecním domě.

Další z třinácti novinek na albu Pátá bohyně dostala obrazovou podobu pod režijním vedením Czech Vibes během natáčení v Malém Tibetu, kam Patricie Fuxová zamířila společně s dobrovolníky z české neziskovky Brontosauři v Himálaji.

Turné #MyaVy

16. 10. Plzeň, Anděl Café

30. 10. Brno, Metro

 7. 11. Nitra, Music Cafe

21. 11. Ostrava, Heligonka

22. 11. Bratislava, Kafe Scherz

23. 11. Praha, Malostranská beseda

29. 11. Prešov, Wave Club

30. 11. Košice, Kasárne Kulturpark

 7. 12. Povážská Bystrica, KC Cooltajner

Ti pomáhají obyvatelům vesnice Mulbekh v Malém Tibetu. Hlavním cílem je rozvoj tamní školy, podpora vzdělávání a tradičních hodnot.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám