Hlavní obsah

Skupina Sto zvířat omladila sestavu

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po albu 30 let testováno na lidech, které skupina Sto zvířat vydala v loňském roce, došlo v její sestavě k několika personálním změnám. Přišli do ní kytarista Jakub Červinka, baskytarista Jan Neruda a bubeník Jakub Nývlt.

Foto: Zdeněk Hejduk

Sto zvířat

Článek

„Kytarista Honza Šobr, baskytarista Wilhelm Versteeg a bubeník Mikoláš Nop odešli kvůli tomu, že se dali dohromady s jinou zpěvačkou a udělali si novou, soulovou kapelu. Nespojilo se to s plány Sta zvířat, a tak jsme se v klidu dohodli na rozchodu. Chtěli jsme ještě společně absolvovat turné k desce, jenže k tomu kvůli koronaviru loni nedošlo. Mrzí mě to, ale doufám, že se k nějaké koncertní rozlučce dostaneme,“ řekl Právu zpěvák, klávesista, perkusionista a skladatel skupiny Jan Kalina.

K jistotám skupiny Sto zvířat patří dechová sekce ve složení Pablo Herzog (trubka), Martin Kachna Líska (trombon) a Jiří Hanzlík (barytonsaxofon). Jana Jelínková a Honza Kalina, kteří v roce 1990 kapelu zakládali, jsou spolu s Petrem Hostinským, klávesistou a zpěvákem, vokálním triem, které po prvních pár taktech posluchač okamžitě pozná i díky textům Tomáše Belka.

Nová deska byla velmi pozitivně přijata jak fanoušky, tak kritikou.

RECENZE: Příběhy stárnoucích mužů a zklamaných žen

Kultura

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám