Hlavní obsah

Skupina Skety zpívá o rodičích a dětech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový singl vokální skupiny Skety nazvaný Pro slepičí kvoč je první vlaštovkou připravovaného alba, na které spustila sbírku na platformě Donio. Chytlavá melodie Petra Wajsara připomene věčné rodičovské poučování a nekonečnou dětskou zvídavost. V hlavní roli matky, otce a dítěte se představují Lukáš Pavlásek, Josef Polášek a Martin Zbrožek.

Klip kapely Skety k písni Pro slepičí kvočVideo: archiv kapely

 
Článek

Do tvorby textu nové písně se se svými příběhy, vzpomínkami a hláškami zapojili všichni členové kapely i facebookoví fanoušci. Videoklip vznikl v režii Davida Vana a nese se ve stejném duchu jako samotný singl.

„S otravnou rodičovskou výchovou jsme se setkali asi všichni, a to jak v roli vychovávaného, tak v roli vychovatele. Když jsem pro inspiraci k textu založil diskuzní vlákno na Facebooku, příspěvek vyvolal rozsáhlou diskuzi a sešlo se více než pět set nejrůznějších hlášek, kterými rodiče často nevědomě zásobují své ratolesti. Myslím proto, že téma je to věčně aktuální.“ říká Wajsar

Soubor Skety vystupuje už deset let ve složení Petr Wajsar, Veronika Vítová, Marta Kloučková, Alice Bauer, Michal Strnad a Štěpán Janoušek. Do mysli posluchačů se výrazně zapsal písní Alkoholická, kterou nazpívala s Vojtěchem Dykem a na YouTube má už více než jedenáct milionů přehrání.

V průběhu kariéry získal řadu ocenění, a to i na mezinárodní scéně. V roce 2014 vyhrál soutěž Vokal Total ve Štýrském Hradci v kategorii Jazz. O rok později vydal debutovou desku Skety, která byla čtyřikrát nominována na mezinárodní ceny CARA – Contemporary A Cappella Recording Awards. Druhé album Týdytý získalo nominace dvě.

V roce 2017 soubor obdržel druhá místa na soutěžích Aarhus Vocal Festival v Dánsku a Tampereen Sävel ve Finsku. Jeho koncerty si mohli poslechnout i diváci v Tchaj-wanu nebo v Austrálii.

Může se vám hodit na Zboží.cz: Týdytý - Skety

Reklama

Související témata:
Skety

Výběr článků

Načítám