Hlavní obsah

Skupina Sendwitch v klipu o tom, jak ženy řeší problémy až do rána

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká poprocková kapela Sendwitch vydává nový klip. Pod režijním vedením Ondřeje Soukupa jej natočila ke skladbě Opilé noci. Na Novinkách.cz má videoklip premiéru.

Klip k písni Opilé nociVideo: Archiv kapely

 
Článek

„K napsání písně nás inspiroval pohled na holky či dámy, které řeší své problémy s kámoškama u vína a dost často tyhle večery končí ráno. Na tom není samozřejmě nic špatného, nic se však nemá přehánět. To ale neplatí u videoklipu. Ten jsme pojali trošku drsnějším způsobem, který není zase tak úplně častý, ale může to skončit i tak,“ říká zpěvák a kytarista kapely Daniel Černý.

Singl Opilé noci je z připravovaného alba, které kapela plánuje vydat koncem příštího roku. Skladbu už mohli slyšet fanoušci při podzimním Best Fuck Off Tour s kapelou Rybičky 48.

„Videoklip jsme natáčeli ve dvou lokalitách. Dlouhou dobu jsme bojovali s výběrem místa pro natočení kapely. Od začátku nám bylo jasné, že chceme hrát někde v útulném, dřevěném interiéru a vykouzlit klidnou atmosféru. Stodoly a svatební areály, které by odpovídaly našim představám, jsme hledali snad po celé republice. Nakonec jsme měli vše pod nosem. Záběry na kapelu jsme natočili v nedalekém Vigvam Penzionu Němčice u Kolína, kde jsme byli naprosto okouzleni celým areálem. Jestli budu mít někdy svatbu, tak nejspíš v něm. Zatím ale není s kým,“ řekl Černý.

Herečka Šárka Ulrichová, známá ze seriálu Ulice, své scény natočila v bytě, v němž žije Černý společně s bubeníkem skupiny Tondou Matyáskem.

„Z našeho celkem hezkého bytečku jsme museli udělat něco ošklivého. Ale zase tak velký problém nám to nedělalo, chápejte, dva kluci v bytě. Zároveň jsme museli vybavit dětský pokoj pro Aleše Korouse, který perfektně odehrál roli syna alkoholičky. S přípravou nám pomáhala jeho pravá maminka, která při natáčení prožívala každou vteřinu,“ dodal Černý.

„Společně s vydáním klipu vyjedeme 25. října na podzimní Opilé noci tour, ke kterému jsme přizvali jako hosty kapelu CheckPoint, Katku Rejmonovou nebo písničkáře Lásku. Turné bude mít devět zastávek. Do konce roku bychom chtěli ještě jeden videoklip vydat. Vše tomu zatím jde naproti, další singl je nahraný a můžeme začít točit,“ uzavřel Černý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám