Hlavní obsah

Skupina Mr. Loco točila klip o alergikovi v úmorných vedrech

Právo, jaš, kul

V Praze působící kapela Mr. Loco je složená z hudebníků několika národností kolem frontmana Filipa Flussera. Před dvěma lety vydala album Balkan Trip. Z něho zveřejnila dva videoklipy, úvodní One Chance a před necelým rokem ten ke skladbě Ne Mi Treba. Nyní je tu nový. Je k písničce Alergik.

Nový klip skupiny Mr. Loco.Video: Archív kapely

 
Článek

Aktuální singl kapely přináší svěží rytmus v jejím oblíbeném stylu zakládajícím se na kombinaci balkánského folklóru s prvky latiny, reggae, ska a hip hopu. Opírá se o český text.

„Inspirací pro vznik skladby Alergik byla nepříliš zábavná alergická reakce jednoho mého kamaráda. Kdo se zaposlouchá do textu, tak pochopí,“ říká Filip Flusser.

Alergik se natáčel v letních pařácích na konci prázdnin v okolí Prahy. Hlavní rekvizitou byla těžká kožená sedačka, kterou musela kapela na každou lokaci přenášet i několik set metrů. „To byla v těch vedrech docela zábava,“ směje se Flusser.

Foto: archív kapely

Skupina Mr. Loco chystá na příští rok minialbum.

Původně se mělo natáčet v řepkovém poli, kde by měl Alergik možnost vyniknout o trochu víc, ale bohužel se přípravy na natáčení protáhly a řepka mezitím odkvetla.

Na skladbách s českými texty Mr. Loco i nadále pracují a plánují je vydat na EP. Důvodem pro přechod textů do češtiny byly reakce fanoušků po koncertech kapely.

„Často za námi chodili lidé, že máme super pecky, ale že by si s námi rádi zazpívali. Tak teď budou mít možnost. V tuto chvíli je hotových šest skladeb, které se objeví na nové desce zkraje příštího roku,“ dodává Flusser.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám