Hlavní obsah

Skupina Fast Food Orchestra v nové písni říká, že pojede i další vlak

Pražská kapela Fast Food Orchestra vydává před startem svého letního turné po hudebních festivalech v České republice novou písničku Jízdní řád. A dělá to rovnou s klipem. Ten nahrávala v zatopeném lomu v Hřiměždicích ve středních Čechách. Na Novinkách.cz má klip premiéru.

Fast Food Orchestra v klipu k písni Jízdní řádVideo: archiv kapely

 
Článek

„Vlak ti možná ujede, ale za chvilku pojede další. Nejde o to se hroutit z toho, že něco už není. Vždycky přijde něco dalšího. Sedni si na nástupiště a vychutnej si chvilku, kterou jsi dostal zadarmo, než přijede další spoj. Když máš jízdní řád, víš, že jezdí jeden spoj za druhým. Přeneseně to jsou další příležitosti,“ říká zpěvák Fido.

„Text mě napadl na cestách, kdy mně takhle párkrát ujel vlak. Nejdřív jsem byl mrzutý, ale pak jsem si zašel někam na kafe a uvědomil si, že o nic nejde. Písnička je ska. Dlouho jsme neudělali rychlé ska, hodně jsme teď dělali reggae, takže je to trochu návrat i k tomu, co jsme dělali dřív,“ uzavírá Fido.

Fast Food Orchestra za sebou mají vydání několika studiových desek. Tou poslední byla loňská Vezmu tě s sebou. Před dvěma lety absolvovali tuzemské turné ke dvacátému výročí svého založení. V minulém roce zase vydali singl Jeden rok společně s písničkářem Vojtaanem, s nímž následně vyrazila na koncertní turné.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám