Hlavní obsah

Skupina Čechomor vyráží v sobotu na turné

Novinky, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

František Černý a Karel Holas v rozhovoru před zahájením turné říkají: Při našich koncertech lze sedět i tančit.

Foto: Golf club Horal

Nové Golfové hřiště Horal je citlivě vsazeno do neporušené přírody CHKO Beskydy.

Článek

Proč jste koncerty z nadcházejícího Proměny Tour 2003 naplánovali vesměs do velkých sportovních hal?

Holas: Potřebujeme velká pódia, protože nás bude strašně moc. Kromě kapely s námi vystoupí čtyřicetičlenné Collegium českých filharmoniků s dirigentem Ondřejem Vrabcem, s nimiž jsme Proměny natáčeli, a také zpěvačka Lenka Dusilová. Ta tentokrát nebude pouze zpívat, ale představí se i jako kytaristka. Budeme posíleni také o perkusivní sekci, a to všechno zastřeší na naše poměry velice kvalitní koncertní aparatura.

Všechny koncerty jsou trochu překvapivě koncipovány k sezení. Proč?

Černý: Koncert bude rozdělen do dvou částí. Jedna se bude týkat provedení bez filharmoniků a druhá s nimi. Je pravda, že v halách budou převažovat místa k sezení, ovšem jednak na tribunách určitě budou vyhrazena i místa k stání a také si dokážeme představit, že se lidé během večera postaví a budou se normálně bavit, jako na jiných koncertech.

K duším alba Proměny, kterého se turné týká, patří producent Jaz Coleman. Objeví se na některém koncertě i on?

Holas: Pravděpodobně ne, protože momentálně pracuje se svou skupinou Killing Joke na nové desce. Pokud vím, nahrává právě ve Spojených státech bicí s bývalým členem Nirvany, Davem Grohlem. Další naše spolupráce ale není v žádném případě vyloučena.

U příležitosti turné vydáte rovněž zpěvník. Co nabídne?

Černý: Po zpěvníku volali naši příznivci už strašně dlouho. Bude obsahovat všechny písně z našeho repertoáru, klavírní výtahy, kytarové akordy a samozřejmě všechny texty. Vydáváme si ho prakticky sami. Prodávat se bude už na prvním koncertu v Brně, na všech ostatních samozřejmě také a po skončení turné si ho bude možné objednat na naší internetové adrese www.cechomor.cz. Jeho cena nepřesáhne dvě stovky.

Reklama

Výběr článků

Načítám