Hlavní obsah

Skupina Čechomor vyráží na turné

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Populární tuzemská skupina Čechomor zahájí v sobotu své turné. Během dvou měsíců se představí na dvanácti místech České republiky a přidá k tomu ještě účast na pěti na letních festivalech.

Foto: archiv Divadlo Viola
Článek

Uslyší návštěvníci koncertů vašeho nadcházejícího turné i nové písničky?

Ano, momentálně jich máme připravených asi pět. Budeme je zařazovat do dramaturgie podle nálady, takže některé zazní tam a jiné zase na jiném koncertě. Během turné možná nazkoušíme i další.

Nadcházející turné vás zavede na neobvyklá místa. Vystoupíte na hradech, zámcích, v podhradí i na rančích. Proč jste se rozhodli hrát na takových místech?

Již dlouho jsme si chtěli zahrát na těchto místech, prostředí hradů a zámků umocňuje náladu koncertu. Většinou si řekneme, kde bychom v dané lokalitě chtěli hrát. Dbáme přitom, aby turné bylo spravedlivě rozprostřeno po všech krajích.

Je možné, že se někde vypravíte ve chvíli volna za hledáním nových písniček pro repertoár?

V podstatě to neděláme a myslím si, že v Čechách už taková místa nejsou, alespoň o nich nevím. Na Moravě je to asi lepší. Tam jsou ještě zapomenutá místa, například na Valašsku, kde žijí v horách staří zpěváci a zpěvačky, a ti zpívají písně tak, jak se interpretovaly dříve.

Už vám za vaši interpretaci někdo vyčinil?

O tom nevím. Měli jsme obavy, ale když jsme se seznámili s jedním z nejlepších primášů a mistrů Horňácka Martinem Hrbáčem, tak nám řekl: "Tož, je vidět chuapci, že ty piesničky máte rádi." Bylo to pro mě, a myslím i pro Frantu, velké uznání.

Turné Čechomoru

26.6. Vletice

16.7. Karviná,

23.7. Hradec nad Moravicí

30.7. Lipnice nad Sázavou

31.7. Slavkov u Brna

 6.8. Pardubice

 7.8. Kojetice u Třebíče

14.8. Loket nad Ohří

15.8. Ústí nad Labem

22.8. Heřmanice v Podještědí

27.8. Strážnice

28.8. Rožnov pod Radhoštěm.

Celý rozhovor otiskne čtvrteční Právo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám