Hlavní obsah

Skupina Bee Gees pod svým jménem s hudbou končí

DPA, Jan Horák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Slavná popová skupina Bee Gees pod svým jménem s hudbou končí. Oznámil to ve středu v britské televizi jeden z jejích členů Robin Gibb (53), který byl dvojčetem Maurice Gibba. Maurice zemřel 12. ledna v nemocnici na Floridě.

Foto: Martin Tesařík

Hana Zagorová a Petr Rezek v podání slečny Dolores a mistra Alexe.

Článek

Robin řekl, že bude se svým bratrem Barrym (56) nadále provozovat hudbu, ale ne pod starým názvem. "Jméno Bee Gees zůstane v dějinách rezervováno pro nás všechny tři," prohlásil Robin.

"Vše, co Barry a já děláme, budeme dělat společně, ale jako bratři a ne pod názvem Bee Gees," dodal Robin. Jeho výrok je v rozporu s Barryho slibem, který dal po Mauricově smrti, že skupina bude nadále existovat na počest zesnulého bratra. Baskytarista a zpěvák skupiny Maurice Gibb zemřel v nemocnici v Miami na zástavu srdce, tři dny poté, co mu lékaři operovali neprůchodnost střev. Jeho bratři stále pochybují o tom, že smrt byla nevyhnutelná a domnívají se, že se Mauricovi nedostalo dostatečné péče.

Všichni tři bratři se narodili v Británii, vyrůstali v Austrálii, ale posledních 30 let žili v USA v okolí Miami. K největším hitům Bee Gees patří skladby Stayin' Alive, How Deep Is Your Love či More Than a Woman. Soundtrack k filmu Horečka sobotní noci se stal skutečným bestsellerem. Sedmkrát získala skupina uznávanou hudební cenu Grammy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám