Hlavní obsah

Skupina Antikvartet představuje klip ke spirituálu Desatero z aktuálního alba

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skladba Desatero je pro aktuální album Antikvartetu velice důležitá. Nejen že inspirovala název kolekce nazvané Desatero setkání s Medvíďaty, ale hlavně celému studiovému dílu vytvořila koncept. Desatero skladeb Antikvartetu a desatero skladeb s dětským sborem Medvíďata. Antikvartet si ji vybral jako tu, která získá i vizuální podobu videoklipu.

Skupina Antikvartet v klipu k písni Desatero.Video: archiv kapely

 
Článek

Desatero je skladba ryze duchovní. Jde o nové zpracování klasického spirituálu I’m Free, který obdařil českým textem Dušan Vančura. Text je inspirován morálními hodnotami biblického Desatera.

Videoklip, který právě teď Antikvartet představuje, vznikl v závěru léta v malebném prostředí jižních Čech. Záběry přírody v okolí úchvatné rybníkářské oblasti Chlumu u Třeboně střídají obrazy exteriéru i interiéru kostela Všech svatých v Lutové a obrázky ze soukromých rodinných prostor Dušana a Zuzany Vančurových, v nichž se objeví Antikvartet v aktuálním personálním obsazení.

V samém závěru se jako milá vzpomínka objeví záběr z jednoho z posledních velkých vystoupení Antikvartetu spolu se svým zakladatelem Dušanem Vančurou, který letos v dubnu ve věku 82 let zemřel.

Reklama

Výběr článků

Načítám