Hlavní obsah

Sedm manželů Evelyn Hugo. Letní hollywoodský audioromán na dovolenou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako letní hollywoodský audioromán lze charakterizovat knihu americké spisovatelky Taylor Jenkins Reidové nazvanou Sedm manželů Evelyn Hugo.

Foto: One HootBook

Obal audioknihy

Článek

Jedná se o patnáct a půl hodiny příjemného a působivého poslouchání, které rozhodně stojí za to přibalit si s sebou na dovolenou, aniž by šlo o jakoukoli pejorativní či ponižující charakteristiku.

Dobrý a svěže napsaný román s překvapivým koncem zavede do hollywoodské továrny na sny od padesátých let takřka po současnost. Intriky, milostné vztahy, rafinované praktiky šoubyznysu, mediální kampaně, sláva, bohatství, život na vysoké noze, to všechno tvoří kulisy příběhu.

Román ovšem nechává nahlédnout i na proměny Hollywoodu a Ameriky samotné v průběhu několika desetiletí. A to z hlediska společenského, z  hlediska ženské emancipace či všeobecného názoru na homosexuální a  lesbické svazky.

Hlavní hrdinkou je fiktivní filmová hvězda Evelyn Hugo, která se na sklonku života rozhodne odhalit své soukromí v autobiografické knize. K jejímu sepsání osloví šestatřicetiletou novinářku Monique, a jak se v závěru ukáže, volba to není náhodná.

Režisérka audioknihy Natálie Deáková zvolila chytrý a nápaditý přístup, když nahrávku rozdělila mezi tři hlasy. Osobní vyprávění a vzpomínky Evelyn Hugo vypráví Valerie Zawadská, zatímco role novinářky Monique v kapitolách, které se týkají jí, jejího života a jejího pohledu na svět, se zhostila Tereza Dočkalová.

Jakub Koudela se pak ujímá slova v místech, kdy do děje vstupují citace z bulvárních novin a časopisů. Celkově je tedy poslech audioknihy přitažlivě pestrý a rozhodně nebude nudit.

Reklama

Výběr článků

Načítám