Hlavní obsah

Saudek i Bárta fotili pro nemocné děti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dětem s poruchou krvetvorby bude určen výtěžek charitativního projektu Naděje 24, do kterého se zapojilo 24 českých osobností z oblasti kultury, umění a sportu. Jejich fotografie na téma naděje budou vydraženy v internetové aukci, která bude spuštěna v sobotu 1. září v 16:00, informoval na dnešní tiskové konferenci Radek Auer z projektu Naděje 24.

Článek

Do charitativního projektu se zapojilo 24 herců, zpěváků, umělců, sportovců nebo veřejných činitelů, mezi kterými nechybí Dan Bárta, Radek Banga, Pavel Bém, Petr Čech, Aňa Geislerová, Jaromír Jágr, Richard Krajčo, Jiří Menzel, Jan Saudek, Roman Šebrle nebo Marek Vašut.

"Neváhal jsem ani chvilku a přeju tomu velké štěstí," řekl Jan Saudek, který na své fotografii zachytil svoji těhotnou dceru se svým posledním dítětem. "Jsem velmi překvapen, že i kolegové dělají tak hezké obrázky. Není to nudné, je vidět, že do toho všichni něco dali," dodal Saudek.

"Dostat do toho ideu naděje, to byla moje výzva. Všichni to vzali velmi vážně a v každé fotce je myšlenka," uvedl Radek Banga, frontman kapely Gipsy.cz. Všechny osobnosti fotily na poskytnutý primitivní fotoaparát s 24snímkovým filmem. Z každého filmu pak organizátoři vybrali jeden snímek. Všech 24 děl s podpisem tvůrců bude rozprodáno prostřednictvím internetové aukce, která se bude konat od 1. do 24. září na stránkách www.aukro.cz/nadeje24.  

Aukce se bude moci zúčastnit kdokoliv. Výtěžek bude věnován dětem s poruchou krvetvorby. Vybrané peníze budou využity prostřednictvím Nadačního fondu Kapka naděje, který nad projektem převzal záštitu. "Pokud se akce vydaří, chtěli bychom ji pořádat každý rok. Pokaždé ale s jinou dobročinnou organizací," uzavřel producent projektu Dan Svátek. Součástí projektu bude také putovní výstava kopií fotografií, která na podzim navštíví krajská města České republiky.

Reklama

Výběr článků

Načítám