Hlavní obsah

Sámer Issa: Zatím jsem nedostal ani jednu nabídku

Právo, Jaroslav Špulák

Devatenáctiletý Sámer Issa z Děčína, který v neděli dostal od diváků nejméně hlasů a opustil soutěž Česko hledá SuperStar před branami finále, přišel na rozhovor v černých brýlích. Prý s přáteli trochu oslavovali, což byla nejlepší cesta, jak překonat zklamání. Vypadal ale vyrovnaně. V hlavě má teď spoustu dalších plánů.

Foto: archiv magistrátu

leták

Článek

Jak jste nesl své nedělní vyřazení?

Ze začátku to strašně bolelo. Vybavily se mi konkurzy a všechny ty věci, které jsem už měl v soutěži za sebou. Soutěž je strašně emocionální a v neděli přišly všechny ty emoce najednou. Obrečeli jsme to s produkcí, s týmem lidí, který na soutěži dělal i s oběma holkama, které jdou do finále.

Pak jsem se sešel s přáteli a zapařili jsme. V noci jsme skočili do nějakého rybníka za Prahou. Chtěli jsme udělat lumpárnu, protože jsme spolu dlouho nikde nebyli kvůli mému vytížení v SuperStar.

Zaregistroval jste při vyhlášení šok, který se zračil v očích Šárky Vaňkové a Anety Langerové?

Když neřekli moje jméno (tentokrát se neříkalo jméno vypadávajícího, ale jména postupujících - pozn. red.), začalo mi strašně bušit srdce, byl to takový intenzívní pocit. Pak jsem se na ně podíval a viděl jejich úžas. Oběma to finále upřímně přeju. 

Analyzoval jste si důvod, proč vás diváci ze soutěže vyřadili? Podle sázkových kanceláří a dlouhodobých sympatií dívčí části publika jste vypadnout neměl.

Dokonce jsem slyšel, že na mé vyřazení někdo vsadil 160 tisíc. Připadá mi to nefér, cítili jsme se někdy jako zvířata, na která si někdo sází. Málokdo ví, co jsme prožívali. Každý z nás je úplně obyčejný člověk, žádná celebrita. Snažili jsme se něco dokázat a sázející nás brali jako kšeft.

Myslím, že si spousta lidí řekla, že mi pošle hlasy každý a raději podpořila někoho jiného. Ta soutěž je naprosto zrádná, o čemž jsem se přesvědčil v případě vyřazení Martiny Balogové. Lidi věděli, že podá stoprocentní výkon a asi neměli potřebu jí posílat hlas. Ona byla nejlepší zpěvačka v soutěži. Včera jsem jí napsal, že pro mě je nejlepší ona, že se určitě ještě uvidíme a uděláme spolu nějakou suprovou písničku.

A ona o vás prohlásila, že byste měl vyhrát...

Včera to se mnou obrečela. Nebyla v hale, telefonovali jsme si. Říkala, že mi přála, abych byl alespoň druhý.

Měl jste během nedělního večera tušení, že to budete vy?

Ne že bych to nějak extra cítil. Jenom jsem věděl, že buď půjdu já, anebo Šárka. Ona se na pódiu strašně rozklepala a já jí říkal, ať je v klidu, protože jsme už dávno vítězové. Ona ještě víc, vždyť postoupila z Druhé šance a teď je ve finále.

Chcete tím říct, že atmosféra mezi vámi třemi byla bezproblémová?

Zcela určitě, byla skvělá mezi celou finálovou desítkou. Když pak někdo z nás novinám řekl, že byl nějaký problém, bylo to asi hlavně proto, že byl uražený kvůli vyřazení.

Vy jste na pódiu pochválil Juliana Záhorovského, když jste řekl, že by Ameriku od Lucie zazpíval určitě lépe než vy. Přitom jste právě s ním měl zpočátku trochu problémy.

Nerozuměli jsme si, každý z nás měl jiný názor. Navíc nás srovnávali v tom smyslu, že jsme dva hezounci, kteří se snaží prosadit. I kvůli tomu to mezi námi chvilkama jiskřilo. Pak jsme k sobě našli cestu a respektovali jsme se. Podle mě má před sebou dobrou budoucnost.

Jak přijala vaše vyřazení rodina?

Brácha to se mnou obrečel, což mě udivilo, protože on je fakt velký drsňák. Poslal mi dokonce strašně krásnou esemesku, kterou jsem si uložil. Mamka s taťkou to brali v pohodě. Říkali, že pro ně jsem stejně nejlepší já. Podporovali mě od začátku, moc jim za to děkuju.

Co jste se v soutěži naučil?

Ačkoli se to nezdá, vždycky jsem byl spíš takový zakřiknutý. Měl jsem obavy z vystupování na veřejnosti, bylo to poprvé. V téhle soutěži jsem se to ale naučil. Dala mi odvahu hnát se kupředu za svým cílem. Budu zpívat dál, chci lidem ukázat, že nejsem milá tvářička, která neumí zpívat.

To vám předhodil Ondřej Soukup. Urazilo vás to?

Neurazilo, on to myslel dobře. Porotci jsou skvělí lidé, každá jejich kritika byla na místě. Jsou profesionální v tom, že v zákulisí se s námi baví naprosto přátelsky, ovšem když jsou na pódiu, jde kamarádství stranou.

Vám se ale skutečně několik písniček nepovedlo, byl jste falešný. Měl jste někdy dříve pocit, že jste měl vypadnout?

To je těžké, každý chce v soutěži zůstat, protože je to cesta do šoubyznysu. Je ale pravda, že když lidi vyřadili Martinu Balogovou, všichni jsme věděli, že bychom měli vypadnout místo ní. Všichni, Aneta, Šárka i Tomáš. Styděli jsme se za to, že jsme v soutěži zůstali.

Dostal jste už nějaké nabídky pro další práci?

Nedostal jsem ani jednu.

Ale všichni vaši kolegové měli hned po vyřazení nabídek několik. Opravdu s vámi nikdo nehovořil například o desce?

Opravdu ne. Já ale vím, že pokud nějaká nabídka přijde, budu si pečlivě vybírat. Nechci spadnout do takových věcí, jako jsou zábavní televizní pořady. V tom jsme s Anetou a Martinou zajedno. Myslíme si, že máme navíc než spadnout do středního proudu. Kdyby se to stalo, SuperStar by byla k ničemu.

Co vaše studium?

Kvůli soutěži jsem ho odložil. Dělal jsem cestovní ruch v České Lípě, před týdnem jsem měl maturovat. Můj plán byl, že udělám maturu a odjedu na rok do Ameriky naučit se angličtinu a vyzkoušet si život tam. Soutěž to změnila. Školu stoprocentně dodělám, ovšem do té Ameriky nepojedu hned. Chci se věnovat zpívání a dosáhnout toho, že budu Sámer Issa - zpěvák, ne Sámer Issa - ten ze SuperStar.

Nicméně už nyní jste velmi populární. Jak to snášíte?

Je to příjemné i nepříjemné. Lidi vás berou jako kámoše, hned vám tykají, jsou důvěrní, přitom je absolutně neznám. Nevím ještě, jak se mám chovat. Když ke mně přijde na ulici jeden, hned se připojí další. Nepříjemnou věc jsem zažil nedávno v McDonaldu, kde jsem si objednal kolu bez ledu a personál mi dal jasně najevo svůj výsměch. Bylo to trapné, ale bylo mi to jedno, já chtěl jenom nějaké menu.

Kdo podle vás bude českou SuperStar?

Kdyby to byla Šárka, šla by po cestě středního proudu a tím by ta soutěž trochu ztratila význam. Říkám to s vědomím, že mám Šárku strašně rád. Když vyhraje Aneta, která je vyzrálejší a má lepší hlas, což Šárka ví, může něco změnit. Proto bych byl rád, kdyby vyhrála Aneta.

Budete posílat esemesky?

Budu.

Komu?

Oběma. Mám je rád.

Reklama

Výběr článků

Načítám