Hlavní obsah

Pozvánka: Urban, Tučková či Dousková pokřtí salonní sbírku povídek Miliónový časy

Právo, SALON

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvaadvacet českých spisovatelů přispělo do sbírky povídek pro Adru Miliónový časy, kterou právě vydává nakladatelství Argo. S významnou částí z nich se můžete potkat na křtu, který proběhne již tuto neděli 18. května v 10 hodin na pražském Výstavišti (ve Velkém sále) v rámci veletrhu Svět knihy.

Foto: archív , Právo

Obálka sbírky povídek současných českých spisovatelů Miliónový časy

Článek

Povídky vycházely od jara 2011 až do tohoto čtvrtka v příloze Salon deníku Právo. Jejich účelem bylo především zviditelnit humanitární organizaci ADRA. Postupně se na stránkách Salonu objevily texty kupř. Emila Hakla, Jaroslava Rudiše, Petry Soukupové, Marka Šindelky nebo Arnošta Goldflama.

V těchto dnech vychází díky nakladatelství Argo celý soubor knižně a veškerý zisk z něho půjde právě na projekty Adry, především v Keni a Bangladéši. Svých honorářů za knižní vydání se vzdalo všech 22 autorů, editoři, grafik i ilustrátorka Veronika Holcová, která Miliónový časy doprovodila 22 svými obrázky.

Foto: PRÁVO – Petr Hloušek

Severská detektivka Miloše Urbana moc nebaví.

V programu nedělního křtu bude autorské čtení Miloše Urbana, který přečte svou povídku Ester a rasisti. Následovat bude prezentace jednoho z projektů Adry, na který peníze půjdou, a nakonec i autogramiáda přítomných spisovatelů. Účast už přislíbili například Kateřina Tučková, Irena Dousková, Petr Stančík, Michal Šanda, Josef Moník, Marek Toman nebo Tereza Šimůnková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám