Hlavní obsah

Sabina Křováková představuje písničku Hrdina. Klip vznikl v novobarokním sále

Právo, jaš, kul

Zpěvačka Sabina Křováková se hlásí s novou písní Hrdina. „Písničku jsem napsala, protože po náročném období, které jsme teď měli, se mi na tohle téma skládalo tak nějak samo. Původně byla trochu depresivní, když jsem ji pak hrála na zkoušku pro své kamarády, trochu se vyděsili,“ říká.

Sabina Křováková v klipu k písni HrdinaVideo: archiv zpěvačky

 
Článek

Následně na původní verzi skladby ještě trochu sáhla a vznikla ta aktuální. „Myslím, že v tomhle náročnějším období jsou povzbudivé věty lepší než depresivní. Každý asi někdy potřebuje slyšet, že to dá, že to zvládne. Tak jsem si to taky musela říkat,“ dodává.

Křováková pro sebe v posledních měsících hledala nový hudební styl. Chtěla se posunout a začít dělat písničky nově, s novým zvukem. Oslovila producenty z Production Lovers, kteří přesně pochopili, kam by chtěla směřovat.

Foto: archiv umělkyně

Sabina Křováková natáčela svůj videoklip v novobarokním tanečním sálu.

„Písnička začíná slovy ’v noci se budíš, hlava tvá nevypla, měsíc posílá úlomky ze světla...’ Věděla jsem, že ji chci takhle začít, protože to jsem přesně já. Napadlo mě to ve chvíli, kdy jsem nemohla usnout a přes žaluzie prosvítalo měsíční světlo,“ popisuje zpěvačka.

„Videoklip jsme natáčeli v překrásném novobarokním tanečním sálu. Vždycky jsem si přála točit v takovém prostředí, tak jsem si to konečně splnila. Přesně tak si totiž představuju své bydlení,“ říká s úsměvem.

Foto: archiv umělkyně

Sabina Křováková ve svém novém klipu

„Při natáčení se nám stala docela napínavá příhoda. Pro lepší efekt jsme používali kouřostroj, aby byla kapela zahalena do bílého oparu. Po chvíli se zpustil alarm a my byli vyděšení. Byl to opravdu hrozný zvuk a všichni jsme po sobě zaskočeně koukali. Za chvíli do salonku vběhli zaměstnanci s hasicím přístrojem. Brzy ale pochopili, že kouř není ze vzniklého požáru, ale z přístroje, který ho vyrábí jen pro efekt. Nakonec tedy vše dobře dopadlo a natáčení přerušeno nebylo. A ani nás nevyhodili,“ uzavírá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám