Hlavní obsah

Ruský krasobruslař Averbuch představil v Praze show Louskáček na ledě

Novinky, Natálie Lošková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Bývalý ruský krasobruslař Ilja Averbuch přijel do Prahy představit svou novou show Louskáček na ledě. Ze stříbrného olympionika a mistra světa i Evropy se stal v posledních letech především režisér a choreograf. Spolu s několika olympijskými vítězi chystá také galavečer na počest ukončení kariéry československého krasobruslaře Jozefa Sabovčíka.

Ilja Averbuch režíruje Louskáčka na ledě i galavečer pro SabovčíkaVideo: Novinky

 
Článek

Ilja Averbuch je ruský stříbrný olympionik z roku 2002, mistr světa i Evropy v krasobruslení. Svou sportovní kariéru v posledních letech vyměnil za kariéru režiséra a choreografa tanečních show na ledě. Mezi jeho nejznámější představení patří Carmen a Romeo a Julie. Jako herci a tanečníci na ledě se v jeho dílech objevují i olympijští vítězové či mistři světa. V minulosti spolupracoval například i s Tomášem Vernerem či Michalem Březinou.

Do Prahy přijel Averbuch představit svou novou ledovou show Louskáček a Myší král, která se uskuteční 7. prosince. V hlavní roli se ukáží čtyřnásobný mistr světa a zlatý olympionik Alexej Jagudin nebo zlatý olympijský pár Taťjana Totmjaninová s Maximem Marininem.

„Speciálně pro to, aby všechny dějově linie byly pochopitelné, jsme převedli celé představení do češtiny. A bude znít česká hudba významných českých hudebníků,“ představil show Averbuch.

Foto: Novinky

Ilja Averbuch v Praze

Další akcí v Česku, kterou režíruje Ilja Averbuch, je rozlučka se sportovní kariérou nejznámějšího československého krasobruslaře Jozefa Sabovčíka. „Je mi velkou ctí, že mi bylo nabídnuto stát se režisérem tohoto významného večera, který oslavuje velikého Jozefa,“ uvedl Averbuch. Na počest československého bronzového olympionika a dvojnásobného mistra Evropy připravuje 6. listopadu galavečer pod názvem Fire on Ice.

Vystoupení se zúčastní osm olympijských vítězů, sedm mistrů světa a devět šampionů Evropy, kteří se všichni chtějí stát součástí rozlučky se Sabovčíkem. I on sám, známý ve světě především jako Jumping Joe, na galavečeru vystoupí. „S nápadem mě oslovili Tomáš Verner i Michal Březina, byl jsem z toho nadšený. Nemrzí mě, že moje aktivní kariéra už skončila, teď se cítím jistě v roli trenéra,“ řekl Sabovčík.

Při své návštěvě Prahy uspořádal v úterý Ilja Averbuch ve spolupráci s krasobruslařskou školou sídlící v pražské TipSport Areně také lekci tance na ledě. Akce, která byla přístupná veřejně, se zúčastnily mladé nadané krasobruslařky, které si nechaly od uznávaného mistra podepsat i brusle.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám