Hlavní obsah

Rok Zajíce zahájí v českých městech festival Songfest

Novinky, Karolina Zarzycká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oslavy nového lunárního roku Songfest.cz – Rok zajíce 2011 se chystají na 27. ledna do pražského Paláce Akropolis, 29. ledna do Městského divadla Český Krumlov, 30. ledna do Filharmonie Hradec Králové a 1. února do Baťovy vily ve Zlíně. Nabídnou kromě hudby, tance a ochutnávek čajů stylový program pro děti.

Článek

Na všech akcích od 16 do 19 hodin, kdy je vstup pro všechny zdarma, se návštěvníci mohou těšit například na výrobu zrcátek Pa-kua, které odrážejí negativní energii, malování čínských a japonských znaků na tělo, ukázky energetizačních masáží a masáží hlavy, výrobu tělových svící, výstavu tradičních indických razítek pro ruční tisk Bunta i ukázky tisku, výstavu fotografií Zuzany Škodové z Nepálu a v Praze navíc na dílnu orientálního tance pro děti a rodiče. Celý program připravilo centrum Lampijón.

Zpěvačka Feng-yün Song a moderátor Jaroslav Dušek

V 19 hodin budou večery ve všech městech pokračovat koncerty čínské zpěvačky Feng-yün Song a jejího Tria PUO, na kterých představí své nové album z asijských stepí Malba hlasem – Nezpívám. I zde jsou děti vítány, vstup je do deseti let zdarma. Moderátorského žezla se opět ujme s šarmem a vtipem sobě vlastním Jaroslav Dušek, tentokrát společně s Pjér La Šézem – alias malá Vizita.

Hosty v Paláci Akropolis jsou navíc divocí bubeníci Létající koberec, japonská klavíristka Kayoko Zemanová a čínský bojový tanečník Qin Fei, v Českém Krumlově pak soubor Jagalmay (Central Asian Music and Dance).

Novinkou letošního ročníku Songfest.cz bude otevřené Fórum s tématem Velký horoskop aneb Co říká roku Zajíce evropská astrologie, čínská Kniha proměn a mayský kalendář? Diskusní fórum na internetu povedou spisovatelka a psycholožka Daniela Fischerová, hlasová pedagožka a terapeutka, zpěvačka Feng-yűn Song, herec Jaroslav Dušek, také hudebník a specialista na Jungův koncept kolektivního nevědomí Pjér La Šé´z.

Co znamená rok Zajíce

„Rok Zajíce začíná 3. února 2011. Starobylá čínská pověst vypráví, že sedmý den před příchodem nového lunárního roku se bůh kuchyně vydává na cestu do nebeské říše, aby podal Nefritovému císaři zprávu o žití na Zemi a přinesl smrtelníkům požehnání do nového roku. Na toto symbolické setkání starého s novým navazuje i program festivalu,“ říká Feng-yün Song, hlavní účinkující a zároveň pořadatelka koncertů.

Více informací o celém programu na www.songfest.cz.  Vstupenky jsou v prodeji v obvyklých předprodejích, do Paláce Akropolis kromě klubu i v síti Ticketpro.

Reklama

Výběr článků

Načítám