Hlavní obsah

Rocková ikona 90. let Faith No More se chce vrátit na pódia

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě tento rok se Evropa a možná i Česká republika dočká koncertů Faith No More, jedné z hudebních ikon 90. let, která se rozpadla před jedenácti lety, informuje server NME.

Článek

Faith No More byli jednou z nejdůležitějších skupin konce 20. století. Kritika velebila jejich nadžánrový přístup a časem se dostavil i masový úspěch. Alternativní skupina se překvapivě zabydlela i na MTV a jiných komerčních stanicích.

Jejich divoká hlučná hudba spojující heavy metal, punk i rap a funk byla velmi dobře přijímána i v ČR a její fanoušci si dodnes vzpomenou na hit A Small Victory nebo výtečnou coververzi Easy původně z dílny soul-funkové skupiny Commodores. 

Zpěvák Mike Patton se po rozpadu Faith No More 1998 věnoval různým alternativním projektům, nicméně zájem publika o jeho sólovou tvorbu značně ochladl. Podobně se zachovali i další členové skupiny. Kytarista Jim Martin, který odešel už dříve (v roce 1993) pravděpodobně v obnovené sestavě figurovat nebude, píše NME.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám