Hlavní obsah

Rocker Roman Dragoun natočil s big bandem dvojalbum

Roman Dragoun Projekt je nové dvojalbum známého zpěváka a klávesáka, který je spojen s kapelami jako Progres 2, Futurum a Stromboli. K pětašedesátinám si vydal 19 autorských skladeb nahraných společně s B-SIDE Bandem, Komorním orchestrem Brno a Czech Ensemble Baroque Choirem.

Roman Dragoun Projekt - Jako dým

 
Článek

Původně šlo o koncertní projekt, kterému dodal studiový kabát producent Josef Buchta. „Vždy jsem toužil po velkém aranžmá mých skladeb, a to mně splnil až Josef Buchta, který mi nabídl spolupráci s B-SIDE Bandem. Velice si toho vážím, i skvělých aranží Zdenka Nováka! Vím, že všechny skladby již byly natočeny v různých podobách, ale s takovým skvělým orchestrem a sborem dostaly naprosto nový rozměr, čímž se umocnily nádherné texty,“ tvrdí Roman Dragoun.

Autorem většiny textů je jeho dlouholetý kamarád z rodného Písku, básník Milan Princ, dvě skladby jsou na verše Romanova otce, malíře a básníka Františka Romana Dragouna. Proto se zde objeví i píseň Zdroj, která patří v repertoáru Romana Dragouna k nejzásadnějším.

„Je to v podstatě taková modlitba, se kterou se mohou ztotožnit všechny vrstvy lidí různého věku. Můj tatínek byl úžasný člověk, skvělý malíř a taky básník. Zdroj napsal kdysi jako báseň mé manželce k 25. narozeninám a já jsem ji zhudebnil,“ vzpomíná zpěvák na její vznik.

„Když vydal Roman Dragoun album Piano, byl to pro mě zázrak. Poslouchal jsem ho velmi často. Stalo se pro mě hudební biblí. Nádherné texty Milana Prince mě doslova pohltily. Cítil jsem, že by stálo za to ještě jednou vše rozehrát v barvách big bandu, orchestru a sboru. Využít širokého spektra barev. Romanovi se myšlenka zalíbila. Splnil si tím vlastně i svůj dávný sen,“ dodal producent a bandleader B-SIDE Bandu Josef Buchta.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám