Hlavní obsah

Rocker Ivan Král pojede na turné po ČR

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česko-americký muzikant Ivan Král ohlásil delší návrat do ČR. Muž, který spolupracoval se skutečnými legendami (Iggy Pop, David Bowie, Patti Smith), v září navštíví několik českých měst.

Foto: Brainzone

Ivan Král

Článek

Král zahájí šňůru v Žatci 2. září a poté se přesune do Milevska (3. září), Prahy (4. září), Brna (7. září), Opavy (8. září) a Vysokého mýta (10. září). Osmašedesátiletého rockera doprovodí třeba kytarista Honza Ponocný, baskytarista Jakub Vejnar a bubeník Martin Kopřiva. Některé koncerty odehraje pouze akusticky v duu s Ponocným.

„Hostem turné bude kapela November 2nd. Její frontmanka Alexandra Langošová si s Králem na pódiu rovněž zazpívá,“ doplnil za pořadatele Roman Helcl.

Foto: Brainzone

Ivak Král

„Největšími koncertními zastávkami budou zcela jistě jedinečné vystoupení v krásném prostředí na Střeleckém Ostrově v Praze a koncert v brněnském Sonu, kde bude Ivan Král diskutovat s diváky a promítat filmy ze svého archivu,“ řekla Petra Macháčková z agentury Joe´s Garage.

Král zahraje novinky i coververze starších hitů. „Budu zpívat hodně písní v češtině. Plánuju zahrát také skladbu od pana Jiřího Suchého. Během večera zazní i věci, které většina posluchačů zná od Iggyho Popa nebo Patti Smith. Vzpomenu i na kapelu Alias, kterou jsem v devadesátých letech založil s Davidem Kollerem či Ivanem Hlasem.”

Muzikant připravuje k vydání nové album Real to Reel, které by se mělo objevit na pultech v listopadu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám