Hlavní obsah

Rock for People spočítal ztráty na 10 miliónů, vrátit vstupné chce 40 lidí

Novinky, Lucie Poštolková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Organizátoři festivalu Rock for People stále počítají škody a ztráty, pomalu se blíží deseti miliónům korun. Čekají ještě na vyčíslení škod partnerů festivalu a jednají s pojišťovnou, která může ovlivnit také to, v jaké podobě – a zda vůbec - bude festival příští rok pokračovat, řekl Novinkám Jiří Hlinka, z pořádajícího týmu. Zatím se o vrácení vstupného přihlásilo asi 40 lidí, z nichž je prý více než polovina neoprávněná.

Foto: Jan Handrejch, Právo

The Prodigy na festivalu Rock for People.

Článek

Organizátoři festivalu jsou ve složité situaci, kdy vyplatili všechny kapely, tedy i ty, které kvůli silným poryvům větru a bouřce nevystoupily. Přitom nejdražší kapelou byli právě Faith No More, jež stáli organizátory sta tisíce dolarů, ale kvůli poškozené zvukové a světelní technice a výpadku elektrického proudu nemohli vystoupit. [celá zpráva]

„Bylo by to příliš velké riziko pro kapelu, ale i pro lidi pod pódiem. Veškerý promočený aparát by musel být kus po kusu vysoušen a odzkoušen a postupně pozapojován, což vyžaduje proces na několik hodin. Mimoto bylo ještě nutné celé pódium zkontrolovat statikem,“ vysvětloval Hlinka.

V některých případech vstupné vrátí

Podle Hlinky si o vrácení vstupného zatím řeklo asi 40 lidí. Organizátoři vrací vstupné jen osobám, které měly koupenou jednodenní vstupenku na čtvrtek, a nebyly s ohledem na probíhající evakuační plán vpuštěny do areálu festivalu. Na ostatní návštěvníky se vztahuje klauzule o vyhrazené změně programu, kterou zapříčinilo nepříznivé počasí.

Zároveň počítají organizátoři ztráty, ačkoliv kapacita festivalu byla téměř plná, nebyly naplněny příjmy z místa, se kterými rozpočet festivalu počítal. Jedná se především o prodej stánkařů, merchendaisingu, občerstvení a další služby. V současné chvíli záleží také na pojišťovně, jestli se bude příští rok festival konat. „Všichni v týmu uděláme maximum pro to, abychom se zkraje prázdnin v Hradci Králové znovu sešli. Velmi nám v tom pomáhá nejen bezvýhradná podpora našich partnerů i dodavatelů, ale i 99 % návštěvníků, včetně těch zahraničních,“ dodává Hlinka.

Právě návštěvníci z Velké Británie nebo zemí Beneluxu podle pořadatelů RfP mohou potvrdit, že i v zahraničí by to většina promotérů ´zabalila´ už po tak intenzivních průtržích mračen, které počasí Rock for People nadělilo na úterní Večírek. „Oceňují, že Rock for People jsme letos jednou zahajovali a třikrát oživovali či restartovali. Naposledy asi tři hodiny před jeho koncem…,“ uzavírá Hlinka.

Reklama

Související témata:

Související články

Rock for People začal v dešti

Večírkem pro nedočkavé začal v úterý odpoledne osmnáctý ročník hudebního festivalu Rock for People. Ve Festivalparku v Hradci Králové jej ale provázely silný...

Na Rock for People se objevily falešné vstupenky

Holinky, v horším případě žabky jsou po úterní průtrži stále největšími kamarády návštěvníků 18. ročníku hudebního festivalu Rock for People, který oficiálně...

Výběr článků

Načítám