Hlavní obsah

Rock for People bude v Hradci Králové, přijede Basement Jaxx i Levellers

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HRADEC KRÁLOVÉ

Po dvanácti letech konání letního hudebního festivalu Rock for People v Českém Brodu se akce letos přesune do Hradce Králové. Oznámila to pořádající Ameba Production. Na královéhradeckém letišti se festival odbude 4. až 6. července.

Článek

"Důvodů k přesunu je více. Nejzásadnější je ten, že festival svou velikostí přerostl místo dosavadního konání. Loňský ročník, na který přišlo přes dvacet tisíc diváků, překročil hranici kapacity českobrodského atletického stadiónu," řekl Právu Michal Thomes z Ameby. Problém byl s parkovacími a stanovacími plochami i hygienickým zázemím. Na letišti v Hradci Králové, kde se v létě koná i jiný festival Hip-Hop Kemp, je plocha čtyřnásobně větší než na atletické stadiónu v Českém Brodu. Má 45 hektarů.

"Byli jsme také limitovaní nevyhovujícími příjezdovými komunikacemi. Velké kapely u nás buď kvůli tomu nemohly hrát, anebo měly problém dostat se se dvěma kamióny na stadión. Rock for People chce ale růst a vozit větší kapely," dodává Thomes.

Opustit Český Brod mu bylo líto. Mají k městu citový vztah, většina z nich z něho pochází. Touha vylepšit festival po všech stránkách ale byla silnější.  Z Velké Británie letos dorazí Bassement Jaxx, ze Švédska The Hives, ze Spojených států Flypside. Vystoupí také Frontline Assembly, Gogol Bordello, Walls of Jericho, The Bones i již dříve avízovaní The Levellers, Mory Kanté nebo Toy Dolls. Českou scénu budou reprezentovat Divokej Bill, Clou, Anna K, Kryštof, Chinaski, Tata Bojs a další.

"V Hradci Králové bude zvětšená kapacita stanové scény, přibude hiphopová scéna a bude více doprovodných atrakcí, včetně přehlídky biků. Do města je dobrá doprava. Navíc jsme domluveni s jedním autobusovým dopravcem, že zajistí spoje z Prahy přímo do Hradce na letiště. Místo v autobusu si bude možné objednat na našich internetových stránkách," uzavírá Thomes. Až do konce dubna si je možné zakoupit vstupenky na festival za 690 Kč, což je nejnižší možná cena. S blížícím se datem akce bude cena vstupenek růst.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám