Hlavní obsah

Queen vyrabovali archív a vydají rarity

Novinky, Stanislav Dvořák

Čtyřicáté výročí slavné desky News of the World, kde se mimo jiné objevily nejbombastičtější queenovské hymny We Will Rock You a We Are the Champions, oslaví zbylí členové skupiny speciálním vydáním se spoustou dem, živáků a raritek.

Foto: queenonline.com

Nová luxusní edice Queen

Článek

Už 17. listopadu půjde na pulty luxusní vydání na 3CD, 1 DVD a 1 vinylové desce s původním studiovým albem a bonusy. Materiál na druhý disk Queen vyhrabali z hodně letitých pásek ležících v archívu a ke každé jednotlivé písničce našli alternativní verze, které veřejnost dosud neslyšela. „Hlavní vokál je pokaždé jiný a stejně tak většina kytarových partů a mnoho dalších instrumentálních detailů,“ popsala kapela.

Třetí disk pak zaplní již dříve známé, ale méně dostupné verze tracků z News of the World, třeba z koncertů a různých pořadů v rádiu. DVD bude obsahovat hodinový dokument Queen: The American Dream, který obsahuje záběry z u nás méně známého amerického turné Queen v roce 1977.

Foto: Milan Malíček, Právo

Brian May

Zpěvák Adam Lambert, kytarista Brian May a bubeník Roger Taylor dodnes koncertují a přehrávají staré hity, část fanoušků ale „nové Queen“ bez Mercuryho nikdy nepřijala.

Skupina letos v červenci potvrdila, že se začíná natáčet i film o jejich kariéře. Hlavní roli Freddieho Mercuryho hraje Rami Malek, režii má Bryan Singer. Malek je šestatřicetiletý kalifornský herec, který se proslavil v seriálu Mr. Robot, ale Freddie Mercury může být jeho životní rolí. Jinak hrál třeba ve filmech Noc v muzeu, Twilight Saga nebo Need for Speed.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám