Hlavní obsah

První krimi dánské autorky Lotte Petriové

Právo, cg

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ďáblovo dílo (Kalibr, přeložila Jana Michalíková, 264 strany) je v češtině první z dosud devíti vydaných krimirománů dánské prozaičky Lotte Petriové. Debutovala před deseti lety úspěšnou knihou Den 5. plage (Pátý mor) o plánovaném teroristickém útoku antraxovými bakteriemi v Kodani.

Foto: Kalibr

Obal knihy

Článek

V Ďáblově díle jde o přesun více než tisícovky kosterních pozůstatků na hřbitově, jehož území musí ustoupit stavbě kodaňského metra. Vedením projektu je pověřena soudní antropoložka Josefine Jespersenová.

Odpor veřejnosti vzroste ještě víc v okamžiku, kdy je v noci na místě brutálně zavražděna její kolegyně, archeoložka Rita Magnussenová. Je hozena do otevřeného hrobu, navíc s křížem vytesaným do lebky. Později je také další mladá žena, také s vyrytým křížem, zavražděna na ulici v Kodani.

Autorka spojuje pátrání s činností Mezinárodní asociace exorcistů, formálně schválenou vatikánskou kongregací pro duchovenstvo v roce 2014. Kriminalista Alexander Damgaard nicméně nemá lehkou úlohu.

Českým čtenářům se tak představuje další autorka severské detektivní školy, která pracuje se zajímavými společenskými tématy spojenými s pátráním po vrazích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám