Hlavní obsah

Novoroční projev prezidenta byl nejsledovanější za posledních sedm let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Novoroční projev prezidenta Petra Pavla si nenechalo na obrazovkách ČT1 a ČT24 ujít v průměru 1,04 milionu diváků starších patnácti let. Dosáhl sledovanosti 34,52 % všech, kteří právě seděli u obrazovek. Jedná se tak o nejsledovanější projev hlavy státu za posledních sedm let. Uvedla to v úterý Česká televize s tím, že v součtu všech velkých televizí překročila sledovanost 1,66 mil. osob.

Foto: KPR/Zuzana Bönisch, ČTK

Prezident Petr Pavel při natáčení novoročního projevu

Článek

Nejvíce diváků si projev pustilo na programu ČT1, a to 795 tisíc, na ČT24 to bylo 240 tisíc. Byl také vysílán na kanálech Nova (444 tisíc diváků) či Prima (až od 14:00 – 139 tisíc diváků) a CNN Prima News (186 tisíc diváků).

„V součtu tak dosáhl projev od třinácti hodin sledovanosti 1 665 tisíc dospělých diváků, což je téměř o 400 tisíc více, než měl poslední vánoční projev exprezidenta Miloše Zemana,“ uvedl František Lutonský, výkonný producent vysílání a digitálních produktů ČT24.

Pavel: Je načase přijmout euro

Domácí

Prezident Petr Pavel vystoupil v televizi v pondělí odpoledne. Jakkoliv ocenil, že se strany vládní koalice dokážou dohodnout, postrádá u nich schopnost kroky vysvětlovat. Prohlásil také, že je načase zahájit přípravy k přijetí eura.

Připomněl rovněž mimo jiné, že ČR konečně plní závazek Severoatlantické aliance dvou procent HDP na obranu.

Anketa

Sledoval/a jste projev prezidenta Petra Pavla v ČT?
Ano, živě
26,8 %
Ano, pustil/a jsem si ho ale jinde
7,4 %
Ne
65,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3815 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám