Hlavní obsah

Procházka časem a pamětí na festivalu Tanec Praha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Festival, který nenechá nikoho v klidu, tedy pětatřicátý ročník mezinárodního festivalu tanec Praha je v plném proudu. V pětadvaceti městech a obcích České republiky se díky němu bude tančit až do 28. června.

Treatment of Remembering na festivalu Tanec Praha.Video: Festival Tanec Praha

 
Článek

Program, který nabízí, je hodně pestrý, nezapomíná na žádnou věkovou kategorii a vytváří i prostor pro fantazii.

To platí také u představení, které 18. června odpoledne proběhne v Klášterních zahradách v Litomyšli nazvaném Treatment of Remembering neboli procedura zapomínání.

Tři performerky tuto proceduru podstupují společně s diváky v čase, kdy člověkem vyčerpaná příroda již neexistuje, a v poetických tanečních obrazech se na ni rozpomínají.

„Původně divadelní zpracování je zasazeno do venkovního prostoru a vnitřní prožitek je v přímé konfrontaci s reálným živým světem. Citlivost sound designu a autorské hudby umocňuje intenzitu smyslového vnímání, a dotváří tak dílo naplněné neustálou vibrací vzniku a zániku,“ uvádí festival.

Reklama

Související články

Festival Tanec Praha roztančí Česko

V červnu se bude tančit po celé České republice. Proběhne totiž 35. ročník festivalu Tanec Praha, který kromě hlavního města zavítá do dalších 25 měst a obcí....

Výběr článků

Načítám