Hlavní obsah

Festival Tanec Praha roztančí Česko

V červnu se bude tančit po celé České republice. Proběhne totiž 35. ročník festivalu Tanec Praha, který kromě hlavního města zavítá do dalších 25 měst a obcí. Od 3. do 28. června nabídne lidem představení českých a zahraničních hvězd současného moderního tance, besedy a workshopy.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Johana Pocková a Sabina Bočková zatančily část z představení Jáma lvová.

Článek

Včera program v pražském divadle Hybernia představily ředitelka a zakladatelka festivalu Yvona Kreuzmannová a umělecká spoluředitelka Markéta Perroud. Pozvánkou byla též část taneční performance Jáma lvová, kterou předvedly Johana Pocková a Sabina Bočková za doprovodu elektronické hudby Lukáše Palána.

„Letošní ročník je nabitý jmény, která nejsou samozřejmostí. Jsou umělci, s nimiž jednáme řadu let. Mám radost, že se letos sejdou takové hvězdy jako Jan Martens, Peeping Tom nebo Yasmeen Godderová a zároveň se sem vrací skvělí umělci Silvia Gribaudiová, Oona Dohertyová či Flávia Tápiasová a další. Obliba festivalu u těchto lidí je velká a nás to moc těší, jsou připraveni sdílet své zkušenosti v diskusích a workshopech,“ řekla Kreuzmannová.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ředitelka a zakladatelka festivalu Tanec Praha Yvona Kreuzmannová a umělecká ředitelka Markéta Perroud (vpravo).

Rozpočet festivalu činí podle slov ředitelky na tiskové konferenci sedmnáct milionů korun. Sedm milionů korun poskytlo ministerstvo kultury, loni to byly miliony čtyři. Další peníze jsou od města Prahy a měst a krajů, v nichž se představení odehrají, část přišla i z Národního plánu obnovy. Cena vstupenek na festival se od loňska nezvýšila, nejdražší lístek bude stát 1200 korun, ale například venkovní akce budou za dobrovolné vstupné.

Hlavní část letošního Tance Praha zahájí v divadle Ponec světová premiéra inscenace Grand Jeté umělkyně Silvie Gribaudiové. O zakončení se pak v Hudebním divadle Karlín postará belgický soubor Peeping Tom, který se na festival vrací po deseti letech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám