Hlavní obsah

Přípravy na karlovarský festival pokračují

Přípravy na letošní ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary zatím pokračují i přes zavedená opatření proti šíření koronaviru. Festival by se měl konat od 3. do 11. července. A v to, že se nakonec konat bude, doufá i primátorka města Andrea Pfeffer Ferklová (ANO).

Foto: Novinky

Karlovarský hotel Thermal

Článek

„Určitě bychom velmi rádi, aby festival proběhl, ale zda je to reálně možné, musí zodpovědět představitelé festivalu. Stejné je to o pozdějším termínu, rozhodnutí není na městě, ale na pořadatelích a bude mít jistě širší souvislosti i s ostatními filmovými festivaly,” uvedla Pfeffer Ferklová.

Karlovarský filmový festival patří do prestižní kategorie A, stejně jako festivaly například v Berlíně, Benátkách nebo Cannes. Festival v Cannes, který se měl konat v květnu, už organizátoři kvůli šířící s nákaze odložili, zatím na neurčito.

„Situaci samozřejmě sledujeme a vyhodnocujeme, ale zatím konání Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary zůstává v původně ohlášeném termínu a na jeho přípravách pracujeme v rámci možností daných situací. Pokud by došlo k jakýmkoliv změnám, které by si vyžádal aktuální stav spojený s šířením infekce koronaviru v České republice, budeme o nich neprodleně informovat,” sdělila mluvčí festivalu Uljana Donátová s tím, že zatím nebyl stanoven datum, do kdy se musí definitivně rozhodnout o konání nebo nekonání festivalu v původním termínu.

Dny evropského filmu budou koncem června

Film

V původně plánovaném termínu na konci dubna se neuskuteční festival Dny evropského filmu. Pořadatelé oznámili, že ho posouvají na termín od 16. do 23. června. Protože podle nich je pravděpodobné, že cestování bude ještě delší čas v útlumu, učinili změny v doprovodném programu.

Febiofest se kvůli koronaviru bude konat až v září

Film

Reklama

Výběr článků

Načítám