Hlavní obsah

Prima chystá publicistický pořad Proti srsti

Právo, Jana Perglerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S novým publicistickým pořadem vyrukuje od září televize Prima. Každou středu po hlavním večerním programu, tedy mezi 21 a 22 hodinou, začne vysílat pořad nazvaný Proti srsti. Novinka se hodlá zabývat především situacemi, kdy se dějí křivdy a náprava je v nedohlednu.

Foto: Milan Mikšík

Generální ředitel MUDr. Eduard Bláha a autorka pohárku Nectarium Adéla Chorá

Článek

"Obrátit se na nás může každý, kdo narazí na byrokracii, nespravedlnost a bude cítit, že nemá už dost síly vést svůj boj sám. Šance uspět za pomoci televize je větší. My můžeme jeho příběh nejen natočit, ale ještě mu poskytnout odbornou pomoc," tvrdí dramaturgyně pořadu Jarmila Švárová a dodává: "Za něho, za sebe i za ostatní se budeme ptát kompetentních lidí: Proč zdánlivě jednoduché věci nefungují? Proč selhává systém? Není čas změnit zákon?"

Dramaturgyně popsala i koncepci pořadu, jenž svým pojetím připomíná Občanské judo TV Nova: "Příběhy z terénu chceme dotáhnout v rozhovorech ve studiu, kde budou mít protagonisté možnost se sejít a zeptat se odpovědných přímo. Chceme, aby divák viděl názorový střet, tedy konfrontaci poškozeného s tím, kdo se podílí na jeho křivdě. Tam bude přítomna i zkušená advokátka, takže je zaručeno, že se problémy jen tak nezamluví, nerozdrolí ve frázích."

Právnické vzdělání však má i moderátorka, říká šéfredaktor zpravodajství Primy Jiří Závozda: "Proti srsti moderuje zatím mediálně neznámá, ale velmi řízná moderátorka s právnickým vzděláním Veronika Paroulková."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám