Hlavní obsah

Premiéry: Další Piráti z Karibiku a Bílá masajka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden mají premiéru tři filmy. Pokračování Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže, drama Bílá Masajka i adaptace knihy Oscara Wilda Vějíř lady Windermerové.

Článek

Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže

Druhé pokračování pirátského megahitu Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly trhá divácké rekordy. V dobrodružné Truhle mrtvého muže kapitán Jack Sparrow (Johnny Depp) zjistí, že má krvavý dluh u Daveyho Jonese, kapitána lodě duchů Bludný Holanďan. Jak čas běží, Jack musí najít způsob jak se dluhu zbavit, jinak skončí navěky prokletý. A jakoby toho nebylo dost, Jackovy problémy vedou k ztroskotání svatby Willa Turnera s Elizabeth Swannovou, kterého Jack přemluví, aby se k němu připojil na jeho nejbližší výpravě...

Pirates of The Caribbean: Dead Man´s Chest, USA 2006, 150 min., české titulky, režie: Gore Verbinski, hrají: Johnny Depp, Orlando Bloom, Noamie Harrisová, Keira Knightley a další.

Bílá Masajka

Na konci dovolené v Keni se Carola (Nina Hossová) setká s Lemalianem (Jacky Ido), válečníkem z kmene Samburu. Carola se do bojovníka bláznivě zamiluje, což má fatální důsledky. Impulzivně zruší zpáteční let a svého přítele pošle domů samotného. V Keni se pak pustí do hledání Lemaliana. Po zničující cestě africkou divočinou potká v Maralalu Elisabeth, s níž se spřátelí. Ve městě pak konečně najde svého Lemaliana a následuje jej do jeho vesnice Barsaloi.

Carola se rozhodne zapomenout na svůj předešlý život ve Švýcarsku a s obrovskou energií se snaží překonat všechny překážky odlišné civilizace a začít v Africe nový život. To, co považovala za největší lásku ve svém životě, se však změní v utrpení - v dobrodružství mezi nebem a peklem, v jehož průběhu si sáhne až na dno sil. Film Bílá Masajka režisérky Hermine Huntgeburth (Das Trio) podle stejnojmenného bestselleru Corinne Hofmann vznikal přímo v keňských reáliích. Snímek vypráví skutečný příběh mladé ženy, která se snaží zdolat bezpočet překážek zvláštní a neznámé kultury, aby mohla dát průchod své životní lásce...

Die Weisse Massai, Německo 2005, 131 min., české titulky, režie: Hermine Huntgeburth, hrají: Katja Flintová, Jacky Ido, Nina Hossová a další.

Vějíř lady Windermerové

Režisér Mike Barker a scenárista Howard Himelstein důvtipně přenesli stejnojmennou hru Oscara Wilda do komunity Angličanů a Američanů žijících ve třicátých letech na italském pobřeží Amalfi. Mladá lady Windermerová (Scarlett Johanssonová) podezřívá svého manžela z milostné aférky se skandály opředenou paní Erlynnovou (Helen Huntová). Sama však není daleko od toho, hodit za hlavu předchozí život a pověst a podlehnout milostným návrhům lorda Darlingtona. Záhadná paní Erlynnová má ale dobrý důvod jí v takové pošetilosti zabránit. Atraktivní, sluncem projasněné a vtipné drama nabízí překvapivý pohled na Wildovu klasiku a těží ze skvělých hereckých výkonů, mimo jiné Toma Wilkinsona a Mileny Vukotićové.  

A Good Woman, USA / Španělsko / Itálie / Velká Británie 2004, 93 min., české titulky, režie: Mike Barker, hrají: Helen Huntová, Scarlett Johanssonová, Tom Wilkinson a další.

Reklama

Výběr článků

Načítám