Hlavní obsah

Prasátko má hlad. Vltava chce zaplatit novou desku sbírkou

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chce-li dnes vydat kvalitní desku z dobrého studia, musí i tak známá skupina jako Vltava, jež dala světu nesmrtelný hit Prasátko, založit sbírku na internetu. Novinku Osamělý jezdec chce vydat k 30. výročí, které slaví příští rok.

Foto: Kontra Production

Robert Nebřenský

Článek

„Přátelé, příští rok oslavíme 30 let od vzniku naší skupiny a děkujeme Vám za to! Bez Vás bychom to nedokázali! Vaši přízeň chceme uctít tím nejlepším způsobem, jakého jsme schopni – novými písničkami na nové desce. Písničky máme složené, připravené zlomit Vám srdce. Album ponese název Osamělý jezdec,“ sdělila Vltava na serveru Hithit.com.

„Předchozí alba jsme natáčeli v kvalitních studiích s nejlepšími lidmi, jaké jsme na naší cestě potkali, a v tomto kurzu chceme pokračovat. Rádi bychom v nahrávce zachovali přirozený zvuk živých nástrojů a k tomu znovu hodláme co nejvíce využít klasických analogových technologií. Takový způsob natáčení je finančně náročnější, ale výsledek vždy stojí za to. Aby to bylo ono, potřebujeme navíc přizvat i několik dalších hudebníků,“ vysvětlují muzikanti.

Skupina se chystá k výročí vydat i speciální dárek pro skalní příznivce – knihu magických textů Vltavy od Roberta Nebřenského. Kniha bude vypravena také barevnými ilustracemi autora.

Vltava, jedna z nejoriginálnějších českých skupin, se sice v roce 2003 rozpadla, ale dnes je už opět plně funkční. Parta kolem Roberta Nebřenského byla v devadesátých letech velmi populární díky neotřelým hudebním postupům i specifickému humoru, který otiskla na nahrávkách Mládí i tak velkou lásku bere s humorem, Šťastnej jako trám, Marx, Engels, Beatles a Když bozi zestárnou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám