Hlavní obsah

Postapokalyptický román Stanice 11 jako seriál

Právo, KČT

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VOD platforma HBO Max, která by se měla spustit na jaře 2020, se chystá uvést desetidílnou minisérii podle bestselleru Stanice 11 kanadské spisovatelky Emily St. John Mandelové. Zprávu přinesl internetový magazín Deadline Hollywood.

Foto: ČTK/APInvision/Victoria Will

V titulní roli se představí Mackenzie Davisová.

Článek

Oceňovaná novela, která v českém překladu vyšla v roce 2015, pojednává o ničivé pandemii takzvané gruzínské chřipky, jež postihla devadesát devět procent populace na Zemi, a vypráví také o přeživších katastrofu dvacet let poté.

V titulní roli se představí Mackenzie Davisová (Černé zrcadlo), která ztvární herečku Kirsten, jež s potulnou divadelní společností zaměřenou na Shakespearovy hry cestuje po osadách přeživších v postapokalyptickém světě.

Mezi hlavními postavami se objeví i Jeevan v podání Himeshe Patela (Yesterday), jenž se v průběhu děje změní z bulvárního novináře na lékaře pracujícího pro jednu z komunit po tragédii.

Autorem seriálové adaptace novely Stanice 11 je Patrick Somerville, který v loňském roce pro streamovací službu Netflix vytvořil sci-fi seriál Maniak. Režie se ujal Hiro Murai. Minisérie by měla být pro diváky dostupná od jara příštího roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám