Hlavní obsah

Poslední rozloučení s Patejdlem bude 30. srpna v Praze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední rozloučení se spoluzakladatelem hudební skupiny Elán Vašo Patejdlem se uskuteční 30. srpna v Praze. Se slovenským zpěvákem, klávesistou a textařem, který zemřel v sobotu 19. srpna po těžké nemoci, se tam může přijít rozloučit i veřejnost. V tiskovém prohlášení to v pondělí oznámila hudebníkova manželka Miluše Patejdlová.

Foto: Warner Music

Zesnulý slovenský zpěvák, hudebník a textař Vašo Patejdl

Článek

Rozloučení se bude konat od 14:00 v bazilice Nanebevzetí Panny Marie na Strahově.

„Vašo si nesmírně vážil svých přátel, ale i fanoušků a příznivců. Možnost rozloučit se s ním tak budou mít jak jeho nejbližší a kolegové, tak i široká veřejnost, pro kterou bude vyhrazen prostor na nádvoří Strahovského kláštera,“ uvedla Patejdlová.

Zároveň poděkovala všem za podporu a Ústřední vojenské nemocnici za péči. Patejdlovo úmrtí bylo podle ní náhlé a nečekané.

Zemřel Vašo Patejdl

Kultura

„Mého manžela zasáhla nečekaně, a především zcela skrytě, velmi zákeřná nemoc. Jeho odchod byl zapříčiněn důsledkem celkového vyčerpání organismu při progresi zákeřného zhoubného onemocnění slinivky břišní. Diagnózu mu lékaři oznámili 14 dní předtím, než nastal onen osudný den,“ sdělila.

Jedním z posledních Patejdlových vystoupení byl letos 27. července koncert na festivalu Benátská! v libereckém Vesci.

Skupina Elán pak plánovala příští rok dva koncerty - v Praze a v Bratislavě. Důvodem jednorázového návratu měla být oslava sedmdesátin frontmana Jožo Ráže a Patejdla.

Patejdl, který se narodil 10. října 1954 v Karlových Varech, spolupracoval i se slovenským zpěvákem Richardem Müllerem, pro kterého složil hit Po schodoch.

Vytvořil také hudbu pro film Fontána pro Zuzanu z roku 1986 nebo pro filmovou pohádku Sedmero krkavců z roku 2015. Za svou tvorbu získal řadu ocenění.

Osobnosti vzpomínají na Vaša Patejdla

Kultura

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám