Hlavní obsah

Polívková a Polívka se setkali v komedii Ženská na vrcholu

Novinky, Stanislav Dvořák

Bolek Polívka a Anna Polívková hrají v komedii Ženská na vrcholu, která nabízí první trailer. Do kin vstoupí 7. listopadu.

Trailer k filmu Ženská na vrcholuVideo: Bioscop

 
Článek

V komedii si zahráli také Martin Dejdar, Marek Němec, Jana Krausová, Jana Preissová, Danica Jurčová nebo Roman Pomajbo. Režii měla Lenka Kny.

Hlavní postavou je majitelka biokavárny nadšená do zdravého životního stylu. Svobodná matka vyrazí se synem „Kulíškem“ do Tater a potkává dva diametrálně odlišné bratry. Tam se podle tvrzení tvůrců stane součástí „jiskřivě humorného milostného trojúhelníku“.

Foto: Bioscop

Anna Polívková

„Bratry ve filmu představují Martin Dejdar jako starší Richard a Marek Němec jako živelný mladší Mišo. Richard se jako uzavřený horal a instruktor adrenalinových sportů stará sám o malou dcerku Zuzu, kdežto Mišo, záchranář horské služby, je milovníkem nejen života, ale i žen a zábavy. Tahle nesourodá trojice se sejde na odlehlé, sněhem zapadané vysokohorské chatě Samota, takže o legraci ani romantiku není nouze,“ popsala Jana Šafářová z Bioscopu.

Foto: Bioscop

Z filmu Ženská na vrcholu

Rodiče kavárnice hrají Bolek Polívka a Jana Preissová. Oblíbená herečka se tímto snímkem vrací po dlouhých letech před filmovou kameru. „Je to o rodině a hraju milující babičku, kterou v reálném životě jsem, a pracuji s kolegy, kteří jsou mému srdci blízcí,“ prozradila Jana Preissová důvod, proč tuto roli přijala. „Je to krásné hrát Janě manžela. My jsme ve filmu manželé už asi padesát let, a je tedy dovoleno se trochu špičkovat. To jsme si užívali,“ dodal Bolek Polívka, který ve filmu poprvé hraje otce své skutečné dceři.

„Že hraju společně s tátou, je skvělé. Účinkujeme spolu třeba v divadle v představení DNA a považuju za vrchol kariéry, že s ním dokážu herecky koexistovat,“ vysvětlila Anna Polívková.

Pro režisérku byla herečka jasnou volbou. „Hlavní ženskou postavu, protihráčku, která bude mít dobrou chemii s Martinem Dejdarem a Markem Němcem a bude vtipná, uvěřitelná a citlivá, jsem obsazovala snadněji, než ostatní, protože Anička Polívková splňovala všechny tyto parametry. Navíc je skvělá herečka a role jako by byla napsaná přímo jí na tělo. Točily jsme spolu už jeden film, tak byl i předpoklad, že určitá důvěra mezi námi je a můžeme se pustit i do tak náročného vysokohorského natáčení,“ dodala.

Výjimečná by měla být filmová hudba – složil ji jeden z nejuznávanějších hudebníků Michal Pavlíček a nazpívali třeba Kamil Střihavka, Bára Basiková, Matěj Ruppert a Martin Dejdar.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám