Hlavní obsah

Police Symphony Orchestra opět pomáhá

Právo, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Police Symphony Orchestra, jenž se v lednu představil ve vyprodané pražské Lucerně, často pořádá charitativní vystoupení. Během deseti let existence tento mladý orchestr z Police nad Metují získal a věnoval na dobročinné účely téměř 1,2 milionu Kč. V neděli 31. května odehraje v klášteře v Broumově na Náchodsku od 20 hodin benefiční koncert P. S. Online.

Foto: Vojtěch Kába

Police Symphony Orchestra vystoupí poprvé online.

Článek

Skloubí na něm hudbu a pohyb s poetikou barokního kláštera. Diváci si vychutnají multižánrový program v podání orchestru a jeho hostů v čele s pianistou Ivo Kahánkem.

Vystoupí také muzikálová herečka a zpěvačka Vendula Příhodová, zpěváci Hana Hána, Jan Maxián a Jan Sklenář či smíšený pěvecký sbor Kácov z Nového Města nad Metují. Své taneční umění předvedou Anita Príbojská, Jiří Gross a Michaela Haladová, orchestr budou dirigovat Joel Hána a Věra Vlčková. Podle zakladatelky Police Symphony Orchestra, houslistky Petry Soukupové, se do příprav akce zapojily desítky lidí.

„Peníze půjdou Agentuře pro rozvoj Broumovska, která dlouhodobě regionu pomáhá. Teď jí to chceme vrátit,“ řekla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám