Hlavní obsah

Pohřeb Tiny Turnerové bude uzavřený, jen pro nejbližší

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak informoval mluvčí zpěvačky Tiny Turnerové, která ve středu ve věku 83 let zemřela, pohřební obřad bude uzavřený, uskuteční se jen pro její rodinu a přátele. „Žádám vás, abyste respektovali soukromí rodiny,“ uvedl v prohlášení. Zdůraznil také, že nebude komentovat další dotazy médií na toto téma.

Foto: ČTK

Tina Turnerová na snímku z roku 2009.

Článek

„Je tedy jasné, že fanoušci nebudou mít možnost se s americkou hvězdou rozloučit na veřejném smutečním obřadu,“ napsal server 20min.ch.

Podle jeho reportéra pokládali několik minut poté, kdy byla zpráva o smrti zpěvačky zveřejněna, fanoušci před vchod vily Algonquin, v níž bydlela, svíčky a květiny. „Noví fanoušci přicházejí stále. Někteří zpěvačku znali osobně, její odchod byl pro ně bolestivý,“ dodal server.

Spekuloval také o tom, zda se rozloučení s Turnerovou ponese v buddhistickém duchu. Tuto filozofii totiž zpěvačka přijala už v sedmdesátých letech.

„Buddhismus jí pomohl překonat těžké krize, kterými v minulosti prošla. Pohřeb v souladu s hodnotami této náboženské komunity by byl tedy samozřejmý. Ale v buddhismu existují různé proudy, s různými rituály,“ vysvětlil reportér serveru 20min.ch.

FOTO: Nezapomenutelná kariéra Tiny Turner

Kultura

Zemřela Tina Turner

Kultura

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám