Hlavní obsah

Pohled do pohádkové zahrady Jitky Tokárové

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tak hezkou knihu jsme dlouho nedělali, dozvěděli se nakladatelé Libor Hlavička a Michal Dočkal, když zadali k tisku pohádkovou publikaci Jitky Tokárové s názvem Příběhy ze staré zahrady (Klíč, 148 stran, 549 Kč). Zdobí ji plátěná vazba s ražbou portrétů hlavních hrdinů, stužková záložka, navíc didaktické karty pro děti předškolního a mladšího školního věku.

Foto: Klíč

Obal knihy

Článek

To vše provází dobrodružství zvídavé myšky Pepky a jejího největšího kamaráda, plšíka lískového zvaného Oříšek. Oba od jara do zimy prožívají mnoho zážitků v zahradě skýtající hodně možností k vycházkám i k setkáním.

Na svých toulkách se přátelí s dalšími obyvateli travnatých ploch, stromů i vodní plochy, protože mít hodně kamarádů je přece ta nejbáječnější věc na světě.

Jitka Tokárová, spisovatelka a ilustrátorka v jedné osobě, jich poskytla myšce a plšíkovi opravdu hodně. Ať už je to žabák Richard, divoký králíček Ferda, ještěrka, kterou si myška splete s divokým drakem, netopýr, nebo plyšový medvídek Mozart. Své jméno získal podle krásné růže Mozartovy. Nechybí ani opravdová pohádka o tom, jak zlý lesní ničema rarášek unesl Slaměnku, což byla myší krasavice.

O hrdinství rovněž myšího rytíře Orlíčka i o úloze kamaráda čmeláka v tom příběhu, to si už musejí přečíst samy děti. Nebo si o celé knížce popovídat podle didaktických karet plných obrázků s rodiči nebo s učitelkami.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám