Hlavní obsah

Podzim na stanici ČT art odstartuje přímý přenos vyprodané Kytice z Národního divadla

Právo, jp

Moderně a zároveň klasicky odstartuje letošní podzimní sezona na televizní stanici ČT ART. Tuto neděli 30. srpna mohou diváci zhlédnout od 20.00 hodin přímý přenos velmi úspěšného představení Činohry Národního divadla Kytice, které je jinak beznadějně vyprodané.

Foto: ČT Art/Pavel Hejný

V Kytici budou k vidění například Jana Boušková či Pavla Beretová.

Článek

Jde o jevištní adaptaci slavných balad Karla Jaromíra Erbena v divadelní režii tandemu SKUTR. V hlavních rolích se představí František Němec, Iva Janžurová, Jana Preissová, Taťjana Medvecká a další.

„U Kytice je nad tím vším cítit, jak si nejstarší generace herců podává ruku s nejmladšími členy souboru divadla. Několikrát se stalo, že představení působilo skoro až jako obřad v kostele. Máme blízko k folkloru, jeho ozvuky se objevují skoro v každé naší inscenaci. Doufám, že z Kytice je cítit, že ji bereme vážně, nebojujeme s ní, ale naopak je zde určitý zdravý respekt,“ podotkl režisér Martin Kukučka z tandemu SKUTR.

Foto: ČT Art/Pavel Hejný

Taťjana Medvecká a Iva Janžurová.

Kulturní stanice ČT ART nabídne na podzim divákům příběh hudebníka, politika a moderátora Michala Prokopa, film mapující více než osmdesát let života hudebního kritika Jiřího Černého i stoletou historii jedné z nejznámějších českých loutek Josefa Spejbla.

Součástí pravidelného zářijového programu je Mezinárodní televizní festival Zlatá Praha, jehož 57. ročník se letos uskuteční od středy 23. do soboty 26. září. Stanice ČT ART uvede při této příležitosti v premiéře snímky o dlouholeté primabaleríně Národního divadla Tereze Podařilové nebo o světoznámém operním tenorovi Pavlu Černochovi.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Výběr článků

Načítám