Hlavní obsah

Podzim na ČT:novinky i osvědčené pořady

Právo, Jana Perglerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

O svém programu v nastávající sezóně tvrdí generální ředitel České televize, že to bude podzim v dobré společnosti. Jednotlivé tituly ale naznačují, že nabídka je přímo úměrná finanční situaci - tedy šest let stále stejné výši koncesionářských poplatků a v podstatě poloprázdné televizní kase."Koncesionářské poplatky sice nebyly zvýšeny, ale my nemáme ruce složené v klíně."

Foto: Veronika Vynikalová
Článek

"Rveme se," prohlásil na prezentaci podzimního schématu generální ředitel ČT Jiří Janeček. "Nerušíme žádný pořad z finančních důvodů," doplnil ho mluvčí Martin Krafl.

Účet za rváčskou snahu vystaví na konci roku diváci, jednak procenty sledovanosti a jednak svou spokojeností s veřejnoprávní televizí. Co je čeká? Z velkých novinek v podstatě jen dvě.

V pondělí večer původní desetidílný seriál Náměstíčko a ve středu večer osmnáctiminutový pořad Vypadáš skvěle, který je něco mezi reality show a lifestylovým magazínem. Doufejme jen, že tým kadeřníků, vizážistů a stylistů, který má měnit k lepšímu vzhledu ženy a prý i muže, nebude hýřit reklamou na to či ono.

Proměnou projdou, a to už tuto neděli, polední diskusní Otázky Václava Moravce. Do nového virtuálního studia s novou grafikou přijdou vždy jen dva hosté, v neděli 15. srpna Stanislav Gross a Mirek Topolánek. Václav Moravec nejprve každého vyzpovídá a pak budou hosté pod jeho vedením vést spolu duel. " Zvažujeme prodloužení pořadu do třinácté hodiny a chceme ještě více reagovat na aktuální události týdne," informoval ředitel zpravodajství Zdeněk Šámal.

Seriál Přátelé každý den

Fanoušci amerického seriálu Přátelé k němu budou moci zasednout každý den v 17 hodin - reprizují se staré řady a uvádí nová, desátá řada. Ta nastupuje ve středu večer.

Čtvrtek je vyhrazen reprízám šestnácti českých filmů, které získaly různá ocenění, většinou Českého lva. Premiéra je mezi nimi jedna - Rok ďábla. Neděle večer je podobně jako čtvrtek vyhrazena pro oceněné televizní filmy.

Sobotní velká zábava bude dílem střihová, například vzpomínka na Vladimíra Menšíka, zůstává Hodina pravdy, Bolek Polívka a Vladimír Hron se svými pořady. " Možná dojde i na Kufr, diváci si o něj píší," hlaholil Janeček. Není divu, do ČT se vrátil dramaturg Kufru Aleš Ulm, který podle slov programové ředitelky Evy Vrtíškové "pracuje na nových formátech."

Nový lepší čas dostala na ČT 2 Ebenova Plovárna (pondělí 20.00) a Prokopovy Krásný ztráty (pátek 20.00).

Návrat oblíbených pořadů

Do ČT se jako "dobří holubi" vrací i to, co minulá vedení  televize z různých důvodů odhodila. Jan Kraus točí pilotní díl talkshow Kraus na lávce. Obnovuje se Paskvil, Sama doma a Kouzelná školka se objeví  4krát týdně, Pomeranč přepřahá nového moderátora a jinou koncepci.

Na včerejší prezentaci nepadlo jediné slovo o nové původní dramatické tvorbě, to prý je překvapení pro příští rok, kdy nastanou podle Vrtíškové "radikální změny".

 Zato přišla řeč na další dvě reality show, o kterých ČT uvažuje. "Finalizují přípravy na reality show, ve které budou diváci vybírat nejlepšího Čecha a ještě není jasné, zda naši diváci vstřebají reality show Upravte si byt," uvedla Vrtíšková. Chystá se i nová politická satira Budování státu.

"ČT má zájem o diváky, takže na sledovanost jsme nerezignovali. Zabýváme se i tím, abychom měli kvalitní podíl na trhu. Ale není to jediné hodnocení pořadů," podotkla Vrtišková.

Reklama

Související témata:

Související články

Programu ČT 2 hrozí komercionalizace

Česká televize se obává toho, že poslanci schválí, a to pravděpodobně již příští čtvrtek, při projednávání zákona o poplatcích i senátní návrh o zákazu...

Kvůli penězům ČT nemusí rušit pořady

Česká televize nemusí ve druhém pololetí rušit žádné pořady, ani když nebyly zvýšeny koncesionářské poplatky. "Požadavky vysílacího plánu jsou pokryty," řekl...

Výběr článků

Načítám