Hlavní obsah

Podle seriálu Vyprávěj může vzniknout film

Na zámku v Dobříši ve čtvrtek padla poslední klapka retro seriálu České televize (ČT) Vyprávěj. V posledním díle páté řady se 14. června rozuzlí zápletky v rodinných vztazích. Oblíbený pořad, který v průměru dosud sledovalo 1,2 miliónu diváků, by mohl znova ožít v knize nebo ve filmu, řekl producent seriálu Filip Bobiňski, který už pro ČT připravuje nový seriál První republika.

Článek

"Celou dobu o tom trošku uvažujeme. Myslím, že knížka přijde časem, až se trošku nadechneme," řekl Bobiňski s tím, že vyloučený není ani film. "Chápu, že divácký potenciál by tam možná byl. Zvažujeme to a uvidíme," uvedl producent s poukazem na fakt, že s filmovým zpracováním by se ale mohl změnit koncept pořadu, který by se nevěnoval detailům v takové míře jako seriál.

Závěrečná epizoda seriálu Vyprávěj, který se vysílá od roku 2009, nabídne svatební obřad, při němž se na obrazovce sejdou všechny hlavní postavy. "Za poslední rok jsme na place tolik herců neměli. Jsou tady opravdu všichni hlavní herci," řekl vedoucí scenárista Vyprávěj Rudolf Merkner, který aktuálně připravuje nový film se zatím pracovním názvem Vůně bazalky o lásce kuchaře a kuchařky.

V seriálu si zahráli mimo jiné Roman Vojtek, Veronika Freimanová nebo Hana Vágnerová, které se po natáčení bude stýskat. "Nějaký smutek tam bude, ale myslím si, že to je v pořádku, protože to byl projekt hezký a zajímavý," řekla Vágnerová. Někteří z herců seriálu Vyprávěj by se mohli objevit v chystané První republice, na kterou se teď pořádají castingy. Seriál, který mapuje období mezi lety 1918 až 1945, se na obrazovkách objeví v průběhu příštího roku.

Podobnost obou seriálů je podle Bobiňského právě jen v mapování historie. První republika bude spíše než na nostalgii stavět na silném příběhu a detektivní zápletce. Cílem je zároveň ukázat podobnost s nedávnou minulostí. "Hledáme spoustu paralel mezi příběhem první republiky a mezi vývojem posledních dvaceti let současnosti," řekl Bobiňski s tím, že vznik nového státu v lecčems připomíná porevoluční vývoj.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám