Hlavní obsah

Podle Ondřeje Kepky budou Ceny Thálie výjimečné

Právo, Radmila Hrdinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tradiční Ceny Thálie za mimořádné výkony i celoživotní mistrovství budou předány v sobotu 14. listopadu od 20 hodin. Nestane se tak z jeviště historické budovy pražského Národního divadla, ale v přímém online přenosu prostřednictvím streamu.

Foto: Petr Horník, Právo

Prezident Herecké asociace Ondřej Kepka.

Článek

„Bude to zcela výjimečný večer. Pro diváky, nominované herce i pro nás, kteří předání připravujeme. Odehraje se v úplně jiné podobě, ale mohu slíbit, že program bude bohatý,“ říká prezident pořádající Herecké asociace Ondřej Kepka.

V úvaze, jak ceny předat, bylo několik možností včetně předávání cen z prázdného jeviště Národního divadla. Nakonec zvítězila varianta online přenosu z hereckého studia v Olomouci i pražského centra Herecké asociace.

„Myslíme si, že doba není vhodná pro okázalé ceremoniály. Nechceme žádnou show, ale důstojné předání cen, které zároveň bude pro sledovatele dostatečně atraktivní,“ slibuje Kepka, jenž se zhostí role průvodce večera. Online přenos bude k dispozici na webu www. cenythalie.cz i na dalších sociálních sítích.

Diváci nepřijdou o moment překvapení ani o známé herecké tváře. Přímo během vysílání budou vyhlášeni i vítězové užších nominací v kategoriích činohra, opera, balet a další pohybové umění, opereta a muzikál, loutkové divadlo a alternativní divadlo.

Nominovaní budou přítomni online a diváci s nimi mohou sdílet radost z vítězství. Během přenosu bude vyhlášena i Cena pro mladého činoherce do 33 let, Cena České akademie divadelníků a Cena za šíření divadelního umění v televizi.

Ceny za celoživotní mistrovství byly již zveřejněny a oceněným umělcům budou předány během příštího týdne v soukromí, tak aby nebyli vystaveni riziku nákazy. Přesto se někteří z nich v online přenosu objeví v předtočených rozhovorech. Mimo jiné ocenění činoherci Josef Abrhám a Hana Bauerová.

Slavnostní večer v Národním divadle měl v České televizi velkou sledovanost. Jakou předpokládají organizátoři u online přenosu?

„Nejsem naivní, abych si myslel, že celý národ bude v sobotu sedět u počítače. Odhaduji sledovanost v tisících. Ale předpokládám, že ti, kteří budou mít o předávání zájem, si třeba pustí záznam, který bude na webu Cen Thálie uložen ještě dlouho po samotném večeru,“ říká Kepka.

V neděli 15. listopadu odvysílá Český rozhlas Dvojka v přímém přenosu pořad Ohlasy Cen Thálie a od 6. do 13. prosince ČT Art vždy od 20.10 hodin zařadí postupně osm malých dokumentů o nositelích Cen Thálie. K letošním oceněným se hodlá Herecká asociace vrátit i příští rok.

„Pokud se slavnostní večer vrátí na jeviště Národního divadla, jak pevně doufám, určitě najdeme formu, jak dát letošním oceněným vhodný prostor. Už dnes víme, že to budou oni, kdo předají ceny svým následovníkům,“ uzavírá Kepka.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám