Hlavní obsah

Písničkářka Kaczi už nechce být Milenkou, vzkazuje ve spolupráci s Circus Brothers

Právo, jaš, kul

Beskydská písničkářka Kaczi přichází s novou písničkou Milenka. Hostuje v ní kapela Circus Brothers. Videoklip, který ke skladbě vznikl, má na Novinkách.cz premiéru.

Kaczi a Circus Brothers v klipu MilenkaVideo: archiv umělkyně

 
Článek

Milenku složila Kaczi už v roce 2018. V té době se však věnovala přípravě svého prvního EP Polonahá. Později dospěla k tomu, že by nebylo špatné někoho přizvat a vydat Milenku jako singl. Volba padla na skupinu Circus Brothers, jež svůj styl popisuje jako disco-balkan.

„Jednoho večera jsem šla v Praze na koncert, na kterém jsem se dala do řeči s Martinem Sedlákem ze skupiny Circus Brothers. Známe se z konzervatoře. Navrhla jsem mu spolupráci na Milence a vše se dalo do pohybu. Premiéra písně proběhla na křtu mého minialba v pražské Malostranské besedě, jenž se konal před rokem,“ přibližuje Kaczi.

Circus Brothers pak pozvali zpěvačku na několik koncertů. Vystoupili společně na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech nebo v Ostravě na MichalFestu. Píseň Milenka sklidila naživo pozitivní ohlasy pro energičnost obou těles.

Točilo se v Praze a Beskydech

Videoklip se natáčel v Praze na Vyšehradě a zpěvaččině rodné vísce, v domě její sestry na samotě. Režisérkou je Pavlína Heinrichová, s níž už Kaczi v minulosti spolupracovala a která rozpracovala její námět ve scénáři. O kameru, postprodukci a střih se postaral Radek Juriček. V rolích milenců a milenek se představují písničkářčini přátelé, rodina a známí.

Kaczi se rozhodla téma singlu spojit i s osvětou kolem sexuálně přenosných chorob, především viru HIV a jím způsobeném onemocnění AIDS. „Upozornit na bezpečný sex mě napadlo už dávno. Tak jsem rozjela spolupráci s firmou Pepino, která nechala vyrobit tisíc kondomů s nápisem Milenka,“ rozvádí Kaczi svou myšlenku.

V boji proti HIV se spojí i se Zdravotním ústavem v Ostravě, který bude na Lysé hoře 3. července spolupořádat zpěvaččin akustický koncert. V jeho rámci bude zájemce testovat a rovněž se během něj bude rozdávat zmíněná limitovaná edice prezervativů. Koncert bude přenášen živě na Facebooku. Kaczi na něm nový singl pokřtí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám