Hlavní obsah

Písničkáři Strnadovi s deskou pomohly Lenka Dusilová i Bára Poláková

Videoklip Černá voda upozorňuje na novou desku Michala Strnada s názvem Další. Strnad je znám také z kapely Skety a jako vokalista Barbory Polákové.

Michal Strnad - Černá voda feat. Lenka Dusilová

 
Článek

Introvertní baladu Černá voda natočil s jednou z nejuznávanějších českých zpěvaček Lenkou Dusilovou.

„Můj kamarád s krásným hlasem Michal Strnad mě vylákal k nazpívání skladby Černá voda, která bude na jeho připravovaném sólovém autorském debutu. Ta píseň mi vlezla pod kůži, tak jsem do toho šla,“ okomentovala spolupráci Dusilová.

Na desce zpívá také Barbora Poláková. Texty dodali básníci Tomáš Tajchner nebo Jiří Žáček. Album produkoval kytarista a producent z kapely Barbory Polákové Petr Zatloukal, za piano usedl Tomáš Kačo.

Foto: Lukáš Hausenblas

Michal Strnad a Lenka Dusilová

„S Michalem jsme odjezdili spoustu koncertů, máme tolik společných zážitků. Je skvělý, že vydává první sólovou desku. Za každou deskou je tolik rozhodnutí a práce, která je často zdánlivě neviditelná, ale šíleně náročná. Kdyby mi nabídl kdokoliv jiný, abych s ním nazpívala písničku anglicky, odmítla bych, protože jsem neměla nikdy ambice zpívat ani psát texty jinak než česky. Šla jsem ale do toho – a třeba se tím naopak otevřela nová brána. Nemyslím, že teď budu zpívat v angličtině, ale myslím, že je dobrý, že jsem zkusila něco, o čem jsem si myslela, že to nikdy neudělám. Takže tímto ti, Míšo, oficiálně děkuji,“ vzkazuje zpěvákovi a skladateli Barbora Poláková.

Foto: klapper.cz

Barbora Poláková

Ve videoklipu Černá voda se vedle Strnada objevuje mladá česká herečka Nela Štefanová. Za kamerou stál Lukáš Hausenblas.

„Černá voda symbolizuje úzkost, duševní nerovnováhu a depresi. Výskyt duševních chorob stoupl během pandemie o 30 % a riziko sebevražd se zvýšilo trojnásobně. Touto písní chci upozornit na téma duševního zdraví, které se v době pandemie zanedbává v záplavě informací o počtu nakažených. Přitom naše duševní zdraví je mimořádně důležité i v boji s každou chorobou a v této době je každodenně pod extrémním tlakem,“ říká zpěvák a psychoterapeut Michal Strnad.

Reklama

Výběr článků

Načítám