Hlavní obsah

Pilarová: Sele letos nikomu neupeču

Právo, Jiří Tlučhoř

Pětašedesátiny. Řeknete si, koho to zajímá... Před pár týdny je oslavil Karel Gott. Ale v pondělí to bude i Eva Pilarová, rovněž legenda a stálice české pop music. A jak je oslavila? Kupodivu coby kolegyně - novinářka. Napsala totiž s Gottem rozhovor pro známý barevný časopis. A tak si při práci s mnohonásobným zlatým slavíkem mezi řečí popřála zdraví a dlouhá léta.

Foto: Ivana Kvasnicová
Článek

Oslavíte vůbec ještě nějak "regulérně" své nadcházející pondělní narozeniny?

Asi tak, že v pondělí půjdu do dopolední televizní talk-show. Obvykle oslavuju narozeniny v sobotu před nebo v sobotu po. Letos ne. Řekla jsem si, že není žádná moje zásluha, že se dožívám pětašedesátky, takže oslavovat chci až za rok, kdy tomu bude 45 let od začátku mé pěvecké dráhy. Na to už jsem vliv měla! Navíc mám teď spoustu pracovních dnů, takže žádné selátko nebo skopové se v těchto dnech u mě na chalupě pro nikoho neupeče.

V rodině jsem už slavila. Poslední červencový den jsem s bratránkem, sestřenicí, maminkou a ostatními příbuznými absolvovala sešlost na Moravě, kde jsme oslavili troje narozeniny dohromady.

Co tedy teď děláte?

Jsem střídavě na chalupě a doma v Praze na Břevnově, a makám. Mám spoustu zpívání, jezdím po festivalech a jednotlivých koncertech. Teď o prázdninách jsem dotočila část svého nového dvojalba, které pokřtím koncem září. Jmenuje se Eva Pilarová 1994 - 2004. Zároveň tam dostanu platinovu desku za své cédéčka pro Tommü Records. Tak vlastně přirozenou cestou oslavím svou pětašedesátku.

S čím půjdete s dvoj-CD na trh?

Půjde jak o průřez mými úspěšnými písničkami za poslední desetiletí, tak o devět "fungl" nových písní. Je tam jedna písnička s krásným textem Pepy Fouska, Bossa Nova, kantiléna nebo šanson, autory jsou samí mladí kluci, se kterými se mi strašně dobře dělá.

Máte svoji stálou kapelu?

Ne. Na deskách jsou vynikající studioví hráči, veřejně stále spolupracuji s kapwelou kontrabasisty Vítka Fialy.

Celý rozhovor čtěte v sobotním vydání deníku Právo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám