Hlavní obsah

Pearl Jam se vrátí do Prahy

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Agentura Interkoncets oznámila, že 22. září bude v Praze koncertovat legendární americká skupina Pearl Jam. Vstupenky se začnou prodávat za několik dní.

Článek

Obrovský comeback rockových kapel 90. let nebere konce. V Praze zahrají nejen Guns´n Roses a Red Hot Chili Peppers, ale také grungeoví Pearl Jam.

Koncem 20. století éterem duněly jejich velké hity Even Flow, Once, Jeremy a další. Dnes už grunge není tak módní, ale stále je dost věrných fanoušků, kteří mají zájem o niterný melancholický zpěv a drsné riffy souputníků Soundgarden a Nirvany.

Legendy z amerického Seattlu představí i svou novou (zatím bezejmennou) desku, která vychází v květnu. "Pár rockových písniček, pár balad, není to žádná věda," komentuje album střízlivě kytarista Stone Gossard, ale jedním dechem dodává, že jsou na své písničky hrdí a myslí si, že mají i slušnou šanci na komerční úspěch.

Před vydáním alba skupina vypustila na internet singl World Wide Suicide, který určitě nelze označit za "vyměklý". Naleznete ho na www.pearljam.com. Do České republiky přijíždějí Pearl Jam potřetí, poprvé se tu představili ještě už v době největšího rozpuku grunge, v roce 1996.

Reklama

Související témata:

Související články

Noví Red Hot Chili Peppers vyjdou na jaře

Nové dvojalbum Red Hot Chili Pepers se zřejmě objeví v dubnu nebo květnu. Slavní funk-rockeři nazvali své v pořadí deváté dítko Stadium Arcadium.

Pearl Jam vydají v květnu novou desku

Rocková devadesátá léta budou brzy slavit velký comeback. Nové desky letos pravděpodobně vydají nejen Guns N' Roses, ale i grungeoví Pearl Jam, uvádí server...

Výběr článků

Načítám