Hlavní obsah

Pavel Březina, klávesák skupiny Olympic, slaví kulatiny písní. Oslovuje v ní své mladší já

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pavel Březina, profesně nejmladší člen skupiny Olympic, ve které hraje na klávesové nástroje, představuje ke svým padesátým narozeninám svůj nový videoklip. Autorská písnička s názvem Mezi řádky je jeho ohlédnutím do minulosti. Na Novinkách.cz má premiéru.

Klip k písni Pavla Březiny Mezi řádkyVideo: archiv P. Březiny

 
Článek

Zpěvák se v písničce ponořuje do svého nitra a oslovuje své mladší já, aby mu pomohl překlenout nástrahy života, jež ho čekají.

„Jde o takové uzdravení vnitřního dítěte, které je součástí každého z nás. Má přístup k těm nejcitlivějším emocím, které se v nás v průběhu života nashromáždily. Právě tyto zakleté emoce z minulosti nám brání žít plně v současnosti,“ vysvětluje muzikant.

Na nahrávce se podíleli i členové skupiny Olympic, s nimiž oslaví na podzim v pražské Lucerně šedesát let působení na scéně. „Jsem moc rád, že kluci spolupráci na písni přijali. Jsou to profíci každým coulem a k tomu i skvělí kamarádi,“ říká Březina.

Ve videoklipu se objevují výjevy z Březinova dětství, kdy cvičil na klavír, hrál fotbal, šachy či lezl po stromech. Malého Pavla hraje šestiletý Jakub Šmejkal.

„Malého Kubíčka jsem si vybral proto, že je mi podobný a je to stejný rošťák, jakým jsem byl kdysi i já. Teď už nezlobím,“ dodává s úsměvem Březina.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám