Hlavní obsah

Papežské požehnání pro Soňu Červenou

Právo, rh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zarámované požehnání od papeže Františka a třípatrový dort obdržela ve středu 9. září operní pěvkyně Soňa Červená k 95. narozeninám ve Státní opeře v Praze. Sama si k jubileu nadělila Nadační fond na podporu talentovaných zpěváků a hudebníků v oboru klasické hudby.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Soňa Červená s požehnáním papeže Františka.

Článek

„Když jsem se po třiceti letech v emigraci vrátila do Prahy, pomohli mi členové Bohemian Heritage Fundu k rozhodnutí zůstat v mém milovaném malém českém moři. Za jejich pomoci jsem se ke sklonku života odhodlala ke své nadaci, jejíž prostředky půjdou skutečně jen a pouze na podporu talentovaných umělců. Nadační fond je mým darem české kultuře,“ řekla o svém rozhodnutí jubilantka.

Zazpívat jí přišli pěvci Kateřina Kněžíková a Adam Plachetka. Ti také přečetli jména všech 117 míst, kde Soňa Červená vystoupila během své kariéry, která zahrnuje přes 110 operních rolí zpívaných na čtyřech kontinentech.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám