Hlavní obsah

Oscarová režisérka filmu Smrt čeká všude chystá drama o 11. září

Novinky, Stanislav Dvořák

Společnost Annapurna Pictures získala práva na knihu The True American: Murder and Mercy o osudu nevinného bangladéšského imigranta, kterému převrátí život naruby události z 11. září 2001. Režírovat bude Kathryn Bigelowová.

Foto: Dan Steinberg, ČTK/AP

Režisérka Kathryn Bigelowová přebírá ocenění za film Smrt čeká všude.

Článek

Annapurna Pictures tak znovu budou spolupracovat s Bigelowovou, která má na kontě uznávané snímky Smrt čeká všude a 30 minut po půlnoci. S produkcí režisérce  pomohou Megan Ellisonová a Matthew Budman, který pracoval i na druhém ze zmíněných filmů.

Jednu z důležitých rolí dostane Tom Hardy, zbytek obsazení se ještě bude řešit. Britský herec je znám například z filmů RocknRolla, Outsider, Child 44, Temný rytíř povstal, Země bez zákona, Válečník a Počátek.

Podrobnosti o scénáři se zatím také neobjevily, ale má vycházet z již známé knihy. Ta je založena na osudu skutečného imigranta Raisuddina Bhuiyana, jenž pracoval v Americe v prodejně Mini-mart. V paranoidní atmosféře po teroristických útocích z 11. září jej a jeho kolegy napadl pomatený Američan Mark Stroman v záchvatu „patriotismu”. Někteří to nepřežili, Bhuiyana naštěstí jen postřelil, a ten později mohl zveřejnit svůj příběh. Stroman byl odsouzen k trestu smrti.

Po deseti letech ale Bhuiyan překonal řadu překážek, aby se mohl s útočníkem setkat a veřejně mu odpustil. Dokonce bojoval za to, aby nebyl popraven.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám