Hlavní obsah

Ondřej G. Brzobohatý připomíná výročí úmrtí Lennona písní plnou citátů

Právo, jaš, kul

Dnes uplynulo 40 let od tragického úmrtí Johna Lennona. Toto výročí přivedlo skladatele a zpěváka Ondřeje Gregora Brzobohatého k nápadu napsat tematickou píseň jako poklonu slavnému muzikantovi. Jmenuje se Myšlenky Johna Lennona a Novinky.cz ji uvádějí v premiéře spolu s videoklipem.

Ondřej G. Brzobohatý v klipu Myšlenky Johna LennonaVideo: archiv umělce

 
Článek

„John Lennon je pro mě ikona a jeho filozofie pro mě byla vždy životní inspirací. Proto se píseň jmenuje Myšlenky Johna Lennona. Hudební produkce se ujal Dalibor Cidlinský jr. a jeho aranžmá také chvílemi odkazuje na typický zvuk Lennonových skladeb, avšak v současnějším pojetí. K písničce jsem natočil klip s režisérem Tomášem Krejčím jako poděkování za inspiraci tomuto liverpoolskému rodákovi. Díky animaci v něm oživne i legendární Lennonova zeď na Kampě,“ vysvětluje Brzobohatý.

Den, kdy zemřel John Lennon

Kultura

Slova jeho písně ponesou Lennonův přímý otisk. „Text je inspirován citáty Johna Lennona, z nichž ve mně asi nejvíc rezonuje Čas, jehož marnění sis užil, není ztracený. Je v něm svoboda a odpoutání se od diktátu našeho svědomí, u kterého to většinou dá největší práci, než se vyzuje z dětských bačkůrek,“ dodává hudebník.

„Věřím, že je důležité, zvlášť v dnešní době, aby si lidé vážili vzorů, které za to stojí a jejichž myšlenky mají možnost formovat naše charaktery,“ uzavírá Ondřej Gregor Brzobohatý.

Ondřej Gregor Brzobohatý: Inspirovaly mě citáty Johna Lennona

Kultura

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám